Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήθηκαν oι παραδόσεις πετρελαίου από τη Ρωσία στην Ινδία

Πέρυσι, οι παραδόσεις πετρελαίου από τη Ρωσία στην Ινδία αυξήθηκαν 22 φορές, δήλωσε σήμερα (28.03.2023) ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Νόβακ.

Στη συνάντηση της ομάδας εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Ενέργειας της Ρωσίας, είπε ότι οι παραδόσεις στην Κίνα και σε άλλες αγορές έχουν αυξηθεί, αναφέρει το RIA Novosti.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι ο Νόβακ ανακοίνωσε νωρίτερα, τον Μάρτιο, ότι η Ρωσία παρέδωσε περίπου 67 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου στην Κίνα πέρυσι, που αντιστοιχούσε σχεδόν στο ένα τρίτο των συνολικών εξαγωγών της.

Ο Νόβακ επεσήμανε ότι ο επαναπροσανατολισμός των ενεργειακών ροών απαιτεί τη συνέχιση των εργασιών για τη συγκρότηση του στόλου των δεξαμενόπλοιων, τη βελτίωση των πληρωμών και τη δημιουργία νέων ασφαλιστικών συστημάτων.

«Οι φιλικές μας χώρες είναι νέες αγορές που βρίσκονται στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, της Λατινικής Αμερικής, της Αρκτικής, της Κεντρικής και Κεντρικής Ασίας», δήλωσε ο Νόβακ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, μεταδίδει το Tanjug.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι επομένως σημαντικό για τη Ρωσία να διατηρήσει τον ρυθμό που σχετίζεται με τη δημιουργία μηχανισμών και μέσων που θα της επιτρέψουν να προμηθεύει με αξιοπιστία νέες αγορές φέτος.

«Μιλάμε για αλυσίδες logistics και τη συνέχιση της συγκρότησης του στόλου των δεξαμενόπλοιων, τη δημιουργία μέσων πληρωμής, τη μετάβαση στα εθνικά νομίσματα», πρόσθεσε ο Νόβακ.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement