Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα: Σημαντική πτώση 20% στις χρεώσεις των προμηθευτών για τον Απρίλιο

Φθηνότερα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσαν οι πάροχοι για τον επόμενο μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα δουν μείωση στους λογαριασμούς τους. Τα τιμολόγια κινούνται από τα 0,105€/Kwh – 0,198€/kwh, δηλαδή μείωση 15% – 43%.

Ο μεγαλύτερος πάροχος έδωσε τιμή στα 16,5 €/Kwh πολύ κοντά στην τιμή στόχο των 15 – 17 λεπτών. Οι τελικές τιμές που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές θα διαμορφωθούν από την επιδότηση που θα ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις επόμενες ημέρες και οι οποίες αναμένεται να κινηθούν ακόμη χαμηλότερα από τα επίπεδα του Μαρτίου, που ήταν στα 4 λεπτά ανά κιλοβατώρα ακόμη και να μηδενίσουν.

Ωστόσο, οι καταναλωτές θα δουν ίδιους λογαριασμούς με τους προηγούμενους μήνες.

Η αποκλιμάκωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος ακολουθεί τη μεγάλη αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου το οποίο διαπραγματεύεται κοντά στα 39€, πολύ μακριά από τα 300€/ΜWh.

Οι χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου όμως πέρα από τα τιμολόγια, επιδρούν θετικά και στους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας αλλά και τον πληθωρισμό, με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να τοποθετεί υψηλότερα για φέτος την ανάπτυξη, στο 2,3% από το 1,8% που προβλεπόταν στον προϋπολογισμό.

Στα χαρακώματα για το νερό
Την ίδια ώρα θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης δημιουργεί το νομοσχέδιο για το νερό, με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, να τονίζει πως δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης των δημοσίων και των δημοτικών εταιρειών νερού.

Πάντως, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, προβλέπονται συγχωνεύσεις των παρόχων υπηρεσιών νερού με την υπαγωγή των αρμοδιοτήτων τους στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία θα μετονομαστεί σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων αφού θα αναλάβει τον έλεγχο και των υπηρεσιών αστικών αποβλήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Η...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με την Άννα Παναγιωτοπούλου ή θεωρούν ότι συναντήθηκαν κάπου στο ανάμεσα σκηνής-οθόνης και πανιού, ένοιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν κάποιες...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Η Εκκλησία μάς μαθαίνει πώς να νικούμε τον θάνατο», υπογραμμίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, στο εγκύκλιο μήνυμά του για το Άγιο Πάσχα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, γράφοντας κείμενα με τον Σταμάτη Φασουλή και τον Λάκη Λαζόπουλο, χάρισε στην ΕΡΤ και το «θέατρο της Δευτέρας», ίσως τη μοναδική...

Advertisement