Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλησιάζει η 25η Μαρτίου – Πόσο θα πληρώσουμε τον μπακαλιάρο

Ο παστός μπακαλιάρος θέλει 48 ώρες μέσα στο νερό, σε ψυγείο, και το νερό να αλλάζει κάθε 4 ώρες, το κουρκούτι γίνεται με μπύρα και λίγο αλεύρι.

Υπάρχει και ο φρέσκος, ο αιγαιοπελαγίτικος μπακαλιάρος που δεν θέλει ξαρμύρισμα, τηγανίζεται μόνο με λίγο αλευράκι, είπε στην ΕΡΤ ο ιχθυοπώλης Στρατής Μπουρνούς.

Το φρέσκο ψάρι ξεχωρίζει από τα κόκκινα βράγχια, τα λαμπερά μάτια, το σφιχτό σώμα. Τα χταπόδια πρέπει να είναι ζωηρά και μπουκλέ

Οι φρέσκοι μεγάλοι μπακαλιάροι κοστίζουν 25 ευρώ το κιλό, οι μικρότεροι 20 με 22 ευρώ το κιλό. Η τιμή του παστού μπακαλιάρου κυμαίνεται από 19 έως 22 ευρώ το κιλό.

Ο μπακαλιάρος είναι ένα είδος προς εξαφάνιση, για αυτό οι μπακαλιάροι που πωλούνται αυτή την εποχή δεν πρέπει να είναι κάτω από 20 εκατοστά, μήκος, είπε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement