Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλησιάζει η 25η Μαρτίου – Πόσο θα πληρώσουμε τον μπακαλιάρο

Ο παστός μπακαλιάρος θέλει 48 ώρες μέσα στο νερό, σε ψυγείο, και το νερό να αλλάζει κάθε 4 ώρες, το κουρκούτι γίνεται με μπύρα και λίγο αλεύρι.

Υπάρχει και ο φρέσκος, ο αιγαιοπελαγίτικος μπακαλιάρος που δεν θέλει ξαρμύρισμα, τηγανίζεται μόνο με λίγο αλευράκι, είπε στην ΕΡΤ ο ιχθυοπώλης Στρατής Μπουρνούς.

Το φρέσκο ψάρι ξεχωρίζει από τα κόκκινα βράγχια, τα λαμπερά μάτια, το σφιχτό σώμα. Τα χταπόδια πρέπει να είναι ζωηρά και μπουκλέ

Οι φρέσκοι μεγάλοι μπακαλιάροι κοστίζουν 25 ευρώ το κιλό, οι μικρότεροι 20 με 22 ευρώ το κιλό. Η τιμή του παστού μπακαλιάρου κυμαίνεται από 19 έως 22 ευρώ το κιλό.

Ο μπακαλιάρος είναι ένα είδος προς εξαφάνιση, για αυτό οι μπακαλιάροι που πωλούνται αυτή την εποχή δεν πρέπει να είναι κάτω από 20 εκατοστά, μήκος, είπε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement