Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξησε τον προϋπολογισμό του Erasmus+ για το 2023 σε 4,43 δισ. ευρώ

Συνολικά, η αύξηση του προϋπολογισμού θα ενισχύσει τις προτεραιότητες του Erasmus+ για την ένταξη, την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και τη δημοκρατική συμμετοχή, καθώς και τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό στην ΕΕ και διεθνώς.

Το αναθεωρημένο πρόγραμμα εργασίας περιλαμβάνει 100 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του Erasmus+ για το 2027 καθώς και 1,5 εκατ. ευρώ για τη στήριξη έργων που προωθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διευκολύνουν την ένταξη των ανθρώπων που διαφεύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία σε ένα νέο μαθησιακό περιβάλλον.

Οι χρηματοδοτούμενες δραστηριότητες μπορεί να κυμαίνονται από μαθήματα γλωσσικής και πολιτιστικής ένταξης, εργαλεία εκμάθησης γλωσσών για εκπαιδευτικούς ή εκπαιδευόμενους, μέχρι υποτροφίες ή γενική οικονομική στήριξη για εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς σε όλους τους τομείς του Erasmus+, αναφέρει η έκθεση.

Η διεθνής διάσταση του Erasmus+ ενισχύθηκε ιδιαίτερα με αύξηση του προϋπολογισμού κατά 31 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για σχέδια κινητικότητας και για την ανάπτυξη ικανοτήτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προς υποστήριξη σχεδίων διεθνούς συνεργασίας.

Το 2023, η δράση αυτή θα στηρίξει επίσης ένα σχέδιο διαρθρωτικής μεταρρύθμισης με στόχο τη δημιουργία ενός ανοικτού ψηφιακού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που θα προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση σε φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε ουκρανικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές που εγκαταλείπουν την Ουκρανία ή εσωτερικά εκτοπισμένους φοιτητές. Θα παρέχει επίσης εκπαιδευτικές ευκαιρίες για την ευρύτερη ουκρανική κοινότητα στο εξωτερικό, αξιοποιώντας τη συνεργασία μεταξύ ουκρανικών και άλλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, σημειώνεται στην έκθεση.

Όλοι οι δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού, με την υποστήριξη των εθνικών οργανισμών του Erasmus+ που βρίσκονται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις συνδεδεμένες τρίτες χώρες, καθώς και του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA), είναι κατάλληλοι να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης μέσω ανοικτών προσκλήσεων υποβολής προτάσεων έργων.

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του Erasmus+ έχει διάφορους γύρους υποβολής αιτήσεων. Ο επόμενος γύρος υποβολής αιτήσεων θα ανοίξει στις 22 Μαρτίου 2023.

Πηγή: LRT.lt

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

Advertisement