Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμια Τράπεζα: Ο σεισμός προκάλεσε άμεσες ζημιές 5,1 δισ. δολαρίων στη Συρία

Ο ισχυρός σεισμός και οι μετασεισμοί του Φεβρουαρίου προκάλεσαν στη Συρία άμεσες υλικές ζημιές ύψους περίπου 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο σεισμός που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, καταστρέφοντας δεκάδες πόλεις και σκοτώνοντας περισσότερους από 50.000 ανθρώπους και στις δύο χώρες.

Εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν να χρειάζονται επειγόντως βοήθεια για στέγαση και ιατρική περίθαλψη.

«Η τρέχουσα αξία του ζημιωμένου και κατεστραμμένου κεφαλαιακού αποθέματος εκτιμάται σε 10% περίπου του ΑΕΠ», ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα στην τελευταία της εκτίμηση.

«Οι εκτεταμένες ζημιές επηρέασαν τέσσερις επαρχίες, όπου κατοικούν περίπου 10 εκατομμύρια από τον πληθυσμό της Συρίας», αναφέρει η έκθεση.

Ο Παγκόσμια Τράπεζα πρόσθεσε ότι η έκθεσή της δεν καλύπτει ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις και απώλειες για τη Συρία, όπως η παραγωγή ή η διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η πιο σοβαρά πληγείσα επαρχία ήταν το Χαλέπι, συγκεντρώνοντας το 45% των εκτιμώμενων ζημιών. Ακολούθησαν η Ιντλίμπ και η Λαττάκεια.

Ένας επακόλουθος σεισμός στις 20 Φεβρουαρίου προκάλεσε πρόσθετες ζημιές και οι συνεχείς μετασεισμοί είναι πιθανό να αυξήσουν τις εκτιμήσεις των ζημιών με την πάροδο του χρόνου, δήλωσε η Παγκόσμια Τράπεζα.

Οι άμεσες ζημιές σε κτίρια κατοικιών αντιστοιχούν σχεδόν στο ήμισυ του συνόλου, ενώ οι ζημιές σε υποδομές ανήλθαν στο 18% του συνόλου.

«Αυτές οι απώλειες επιτείνουν τα χρόνια της καταστροφής, της ταλαιπωρίας και των κακουχιών που έχει υποστεί ο λαός της Συρίας», δήλωσε ο Ζαν-Κριστόφ Καρέ, διευθυντής χώρας της Παγκόσμιας Τράπεζας για το τμήμα Μέσης Ανατολής.

«Η καταστροφή θα προκαλέσει μείωση της οικονομικής δραστηριότητας που θα επιβαρύνει περαιτέρω τις προοπτικές ανάπτυξης της Συρίας», πρόσθεσε.

Σε μια ξεχωριστή αξιολόγηση τον περασμένο μήνα, η τράπεζα εκτίμησε ότι οι σεισμοί προκάλεσαν περίπου 34,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεσες υλικές ζημιές στην Τουρκία.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement