Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπρόσωπος ΕΦΚΑ: Πότε και ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους – Παραδείγματα

Κάποια αύξηση στις απολαβές τους θα δουν οι 9 στους δέκα συνταξιούχους από το 2023 είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος.

Το ποσοστό της αύξησης αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 7% κι εξαρτάται από την αύξηση του ΑΕΠ και τον πληθωρισμό που θα έχουν διαμορφωθεί στο τέλος του έτους, είπε.

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα είπε:
  • Αν υποτεθεί ότι η αύξηση θα είναι 7% και η αναπηρική σύνταξη 514 ευρώ, τότε το μηνιαίο όφελος είναι 36 ευρώ και το ετήσιο όφελος 432 ευρώ. Αν προστεθεί και η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση των 250 ευρώ, τότε το ετήσιο όφελος θα φτάσει 682 ευρώ.
  • Αν υποτεθεί ότι η αύξηση θα είναι 7% και η σύνταξη 750 ευρώ, τότε το μηνιαίο όφελος είναι 53 ευρώ και το ετήσιο όφελος 636 ευρώ (το 85% της 13ης σύνταξης). Αν είναι οι συνταξιούχοι είναι επιλέξιμοι για την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση 250 ευρώ, τότε το ετήσιο όφελος θα φτάσει τα 886 ευρώ.
  • Αν υποτεθεί ότι η αύξηση θα είναι 7% και η σύνταξη 900 ευρώ, το μηνιαίο όφελος είναι 63 ευρώ και το ετήσιο όφελος 756 ευρώ (το 90% της 13ης σύνταξης).

Αναφερόμενος στις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη σχετικά με τον υπολογισμό της παράλληλης διαδοχικής ασφάλισης, είπε ότι μέχρι 31/12 θα έχει λυθεί το πρόβλημα αυτό.

  • Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση όλων των κύριων συντάξεων, διαβεβαίωσε.
  • Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η αποκλιμάκωση των επικουρικών συντάξεων, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement