Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα: Στην… τρέλα οδηγούν τους καταναλωτές οι λογαριασμοί – Βίντεο με καταγγελίες πολιτών

Σε απόγνωση είναι οι καταναλωτές εξαιτίας των αβάσταχτων λογαριασμών του ρεύματος, με αρκετούς πολίτες να καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να βρουν το δίκιο τους. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δικηγόρος του ΙΝΚΑ, Αλέξης Αλεξόπουλος.
Της ήρθε λογαριασμός 1357 ευρώ, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να είναι τα 1073
Στην εκπομπή μίλησε και η κ. Ράνια, η οποία καλείται να πληρώσει ρήτρα αναπροσαρμογής 1073 ευρώ, για ένα σπίτι 80 τετραγωνικών.

«Μου ήρθε εκκαθαριστικός λογαριασμός 1357 ευρώ, με ρήτρα 1073 για σπίτι 80 τετραγωνικών. Ζω με το γιο μου, είμαστε δύο άτομα. Φέτος έκανε πολύ κρύο. Έχουμε θέρμανση μόνο με ρεύμα. Κοίταξα και τους προηγούμενους λογαριασμούς, η κατανάλωσή μας είναι ελάχιστα πάνω σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι είχα δώσει 600 ευρώ εκκαθαριστικό. Μέσα στο λογαριασμό που ήρθε είναι και έκπτωση 393 ευρώ. Το λογαριασμό μου δεν μπορώ να τον πληρώσω», περιέγραψε η κ. Ράνια.

«Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν έχει καμία σχέση με την κατανάλωση»
«Είναι παράνομη και καταχρηστική η ρήτρα αναπροσαρμογής, δεν αφορά σε κόστος ρεύματος. Είναι ένας μηχανισμός άντλησης υπερκερδών για τους παρόχους. Μπήκε από τον Αύγουστο το 2021 χωρίς να ενημερωθούν οι καταναλωτές. Η ρήτρα δεν έχει καμία σχέση με την κατανάλωση. Μπορεί να μπει μόνο σε καταναλωτές μόνο με ψηφιακό ρολόι, που είναι ελάχιστα στην Ελλάδα, υπάρχει παράβαση και εκεί», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.

«Εκείνο που μπορείτε να κάνετε, επειδή οι πάροχοι συνεχίζουν και κόβουν τα ρολόγια και οι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται, προσφεύγετε στο ΙΝΚΑ στο δικόγραφο της συλλογικής αγωγής, περιμένουμε να δικάσουμε την 1η Ιουνίου. Για να μη σας κόψουν το ρεύμα, κάνουμε ένα διακανονισμό με τους παρόχους, πληρώνουμε την πρώτη δόση και τηρούμε επιφύλαξη κάτω από την υπογραφή μας. Δεν μπορούν να απαγορεύουν σε κανένα Έλληνα πολίτη το δικαίωμα στη δικαστική προστασία», εξήγησε ο ίδιος.

Σε λογαριασμό 931 ευρώ, η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 778
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε και η κ. Λία, στην οποία ήρθε εκκαθαριστικός λογαριασμός 931 ευρώ, με τα 778 να είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Πέρυσι την ίδια εποχή είχα δώσει 218 ευρώ. Στο σπίτι είμαι εγώ, ο γιος μου και ο εγγονός μου που τον κρατάω κάποιες μέρες. Ο γιος μου δουλεύει, όλη μέρα λείπει. Το σπίτι είναι γύρω στα 90 τετραγωνικά», εξήγησε η κ. Λία.

«Είναι εξοντωτικά τα ποσά. Αυτά είναι χρήματα που έχουν πληρωθεί χωρίς να αντιπροσωπεύουν κατανάλωση. Αντιπροσωπεύουν ένα χρηματιστηριακό δείκτη που τον απομυζούν οι πάροχοι με τρόπο ανεξέλεγκτο επί μήνες. Η έκπτωση που έχουν λάβει οι καταναλωτές είναι μια κοροϊδία», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Αλεξόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement