Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ακρίβεια «χτύπησε» το οικογενειακό τραπέζι – Στα ύψη οι τιμές βασικών αγαθών

Επειδή οι πρώτες που βλέπουν τι θα πει πληθωρισμός και ακρίβεια είναι οι νοικοκυρές, το LIVE NEWS κατέγραψε στην πραγματική οικονομία το αδιανόητο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα πάντα.

Με τη Μαγδαλένα Κατσιμίγα ξεκινά η κάμερα του MEGA νωρίς το πρωί για την αγορά της Πάτρας. Στόχος, να πάρουμε σε όσο γίνεται οικονομικότερη τιμή τα βασικά συστατικά για ένα ταψί μουσακά, τρεις μεγάλες μελιτζάνες, πατάτες».

Στο σπίτι γίνεται ο ακριβός απολογισμός

Ένας απλός μουσακάς κοστίζει γύρω στα 24 ευρώ, με τα πιο ακριβά υλικά να είναι το σπορέλαιο (5,20/ λίτρο) και ο κιμάς (11,70).

Ακόμα, αγοράστηκαν μελιτζάνες στα 3,50€/ κιλό, 2 αυγά χωριάτικα, 1 ευρώ, και γάλα 2,15.

Η σύγκριση των ακριβότερων υλικών είναι αποκαλυπτική:

Μελιτζάνες: 3,50€/ κιλό το 2022, 1,21€/ κιλό το 2021

Σπορέλαιο: 5,20€/ λίτρο το 2022, 2,60€/ λίτρο ο 2021

Κιμάς: 11,70€/ κιλό το 2022, 9,80€/ κιλό το 2021

Μόνο για τα βασικά υλικά. Η Μαγδαλένα θα πει πως για τα κρεμμύδια και τα άλλα υλικά η διαφορά είναι πάνω από 10 ευρώ μόνο για ένα μικρό ταψί μουσακά.

Τα υλικά είναι έτοιμα και αρχίζει η διαδικασία της παρασκευής του μουσακά. Η νοικοκυρά όμως ήδη υπολογίζει το κόστος του ηλεκτρικού.

Όπως θα πει, με μέτριους υπολογισμούς μόνο για το κυρίως πιάτο, το κόστος είναι πάνω 10 ευρώ την ημέρα, κατά μέσο όρο 300€ τον μήνα και στο κόστος αυτό δεν υπολογίζει κανείς όσα κανονικά θα μπουν ακόμα στο οικογενειακό τραπέζι δηλαδή τη φέτα, τη σαλάτα και τα αναψυκτικά, υλικά που αν συνυπολογιστούν φτάνουν πάνω από 400€ – 500€ τη συνολική επιβάρυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με βάση τα καινοτόμα επιτεύγματά της κατά τα έτη μετά την ανακοίνωση των μεσομακροπρόθεσμων επιχειρηματικών της πρωτοβουλιών, η Kia εστιάζει στην επικαιροποίηση της στρατηγικής...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο μπροστινός προφυλακτήρας νέας σχεδίασης με εμφανή την ποδιά που παραπέμπει στα offroad γονίδια του αυτοκινήτου, ενώ η επένδυση ψυγείου SUV με τέσσερις οριζόντιες...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο νησί», που βρίσκεται πλέον στο τρίτο έτος υλοποίησής του, έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής...

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

Advertisement