Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σβήνουν οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός

Το Χάρκοβο συνεχίζει να δέχεται ρωσικά χτυπήματα. Μεγάλη πυρκαγιά προκλήθηκε μετά από χτύπημα σε αγωγό φυσικού αερίου, ενώ μεταξύ των χτυπημάτων και μια πολυκατοικία η οποία τυλίχτηκε στις φλόγες. Οι Ρώσοι μάλιστα καταγράφουν οι ίδιοι σε βίντεο τα χτυπήματα τους μέσα στις πόλεις. Σε ένα βίντεο, το τανκ στοχεύει και χτυπά πολυκατοικίες στο κέντρο της Μαριούπολης.

Σε άλλο σημείο της πόλης εντοπίστηκε ομαδικός τάφος τουλάχιστον 14 ανθρώπων. Μια πόλη – νεκροταφείο. «Στις 16 Μαρτίου ο φίλος μας οδηγούσε το αυτοκίνητό του και μια σφαίρα τον πέτυχε στο λαιμό. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν νεκρός» ανέφερε κάτοικος της Μαριούπολης.

Μια οχηματοπομπή με 45 λεωφορεία έχει φύγει από το Κίεβο για την Μαριούπολη έτσι ώστε να φύγουν όσοι πολίτες επιθυμούν από την πόλη.

Όσο περνούν οι μέρες η έκταση του δράματος φαίνεται όλο και περισσότερο στο Ιρπίν. Οι στρατιώτες που ανακατέλαβαν την προάστιο του Κιέβου μαζεύουν σορούς. Βρίσκουν νεκρούς παντού. Στους δρόμους στα σπίτια στις αυλές.

Η επαρχία Μποροντιάνκα του Κιέβου όπως και πολλές πόλεις της Ουκρανίας μοιάζουν με ναρκοπέδια.

Ένα αυτοκίνητο προσπαθεί να περάσει τον ναρκοθετημένο δρόμο στην Μποροντιάνκα.

Την ίδια στιγμή οι Ουκρανοί συνεχίζουν να ανακαταλαμβάνουν περιοχές όπως η Τροτσιανέσκ, ενώ δημοσιεύουν συνεχώς βίντεο με την καταστροφή και εξουδετέρωση ρωσικών τανκς.

Παραπληροφορείται ο Πούτιν;
Η Τουρκία ανακοίνωσε και επίσημα οτι δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία ενώ καταβάλει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του ζητήματος.

«Σε δεύτερη φάση προσπαθούμε να φέρουμε σε επαφή τους δύο υπουργούς εξωτερικών. Εχθές μίλησε τόσο με τον Κουλέμπα όσο και με τον Λαβρόφ και προσπάθησα να επικοινωνήσω τις θέσεις τους. Θα κάνουμε ότι μπορούμε» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Με την φράση δεν έχετε ιδέα τι γίνεται στο Κρεμλίνο απαντά ο Ντμίτρι Πεσκόφ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο λόγος για τα δεκάδες δημοσιεύματα των δυτικών μέσων που θέλουν τον Πούτιν να μην πληροφορείται επαρκώς από τους συμβούλους του ούτε για τον πόλεμο αλλά ούτε και για τις επιπτώσεις των οικονομικών κυρώσεων στη χώρα.

Και όλα αυτά ενώ οι Ρώσοι ολιγάρχες ψάχνουν τρόπο να σώσουν τις ιδιοκτησίες του.

Στο Βλαδιβοστόκ κατάφερε να φτάσει το πολυτελές σκάφος Νορντ του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Αλεξεί Μορτνάσοφ.

Ένα δεύτερο που βρίσκεται στην ιδιοκτησίας το «LADY M» κατασχέσθηκε προ ημερών στην Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΧΙΟΣ

Ο Παγχιακος Εκπολιτιστικός Συλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, θα ήθελε να ευχηθεί θερμές ευχες για το Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!! Το Άγιο Πνεύμα...

Advertisement