Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο αυξήθηκε το κόστος ζωής στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Το κόστος ζωής στη Ρωσία αυξάνεται σημαντικά μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι τιμές ορισμένων βασικών οικιακών προϊόντων – όπως η ζάχαρη – έχουν αυξηθεί έως και 14% την περασμένη εβδομάδα. Ο πληθωρισμός πρόκειται να συνεχίσει να αυξάνεται στη Ρωσία, όπου το ρούβλι έχει υποχωρήσει απότομα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η αξία του νομίσματος έχει μειωθεί περίπου 22% φέτος, και αυτό έχει εκτινάξει το κόστος εισαγωγής αγαθών.

Την περασμένη Τετάρτη, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο ετήσιος πληθωρισμός εκτινάχθηκε κατά 14,5% την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαρτίου – το υψηλότερο ποσοστό από τα τέλη του 2015.

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία δήλωσε ότι το κόστος της ζάχαρης αυξήθηκε έως και 37,1% σε ορισμένες περιοχές της χώρας και αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 14%.

Η τιμή των κρεμμυδιών κατέγραψε τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο την εβδομάδα, με κέρδη 13,7% σε εθνικό επίπεδο και 40,4% σε ορισμένες περιοχές. Εν τω μεταξύ, οι πάνες ήταν 4,4% πιο ακριβές . Οι τιμές για το μαύρο τσάι αυξήθηκαν 4% και το χαρτί υγείας κατά 3%.

Ο Stephen Innes, διευθύνων συνεργάτης της SPI Asset Management, δήλωσε ότι οι τιμές ήταν υψηλότερες λόγω του ασθενέστερου ρουβλίου.

«Ο μεγαλύτερος ένοχος είναι ο εισαγόμενος πληθωρισμός», είπε ο κ. Innes στο BBC. «Οτιδήποτε εισάγει η Ρωσία είναι εκθετικά (πιο ακριβό) λόγω του ασθενέστερου ρουβλίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement