Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνεται το πλαφόν αγορών και στα φυσικά καταστήματα των σούπερ μάρκετ

Πλαφόν έχει μπει στις ηλεκτρονικές αγορές μεγάλων σούπερ μάρκετ σε προϊόντα όπως το ηλιέλαιο και το αλεύρι ενώ το πλαφόν επεκτείνεται και στα φυσικά καταστήματα.

Ενδεικτικά, από τα σούπερ μάρκετ με μικρές αποκλίσεις στις ποσότητες ο καταναλωτής μπορεί να προμηθευτεί από 3 έως 4 συσκευασίες ηλιέλαιο και από 3 μέχρι 4 τεμάχια αλεύρι.

Οι πρώτες ύλες μετά τους περιορισμούς στις εισαγωγές λόγω του Ρωσοουκρανικού πολέμου έρχονται σε μειωμένες ποσότητες. Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι ειδικοί υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για εισαγωγές από άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το Διεθνές συμβούλιο σιτηρών οι εκτιμήσεις της περιόδου 2021 2022 στις ετήσιες εξαγωγές σιτηρών αφορούν σε εξαγωγές από τη Ρωσία σε 40 εκ τόνους ενώ από την Ουκρανία οι εξαγωγές αφορούν σε 63 εκατομμύρια τόνοι από τις ΗΠΑ 95 εκ. τόνους από την Αργεντινή σε 58 εκ. τόνους από την ΕΕ σε 46 εκ. τόνους ενώ από τον υπόλοιπος κόσμος σε 121 εκ. τόνους.

Με τροπολογία της κυβέρνησης θα πρέπει να δηλώνονται όλα τα αποθέματα σε πρώτες ύλες λιπάσματα και ζωοτροφές σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τεχνητές ελλείψεις και κερδοσκοπία.

Στο μεταξύ, Διοικητικό πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ, ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του εμπορείου , επιβλήθηκε σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ διότι σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement