Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων για «κουρεμένα» ενοίκια λόγω πανδημίας

Ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έλαβαν αποζημίωση για τη μείωση ενοικίων για την περίοδο Μαρτίου – Ιουλίου της προηγούμενης χρονιάς, αλλά ούτε και προκαταβολή, θα αποζημιωθούν μέσα στο μήνα Μάρτιο, προκειμένου να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα του υπουργείου Οικονομικών προς τους ιδιοκτήτες, για την περίοδο της πανδημίας.

Ιδιοκτήτες ακινήτων – φυσικά πρόσωπα που δεν έλαβαν καθόλου ενοίκιο την περίοδο Μαρτίου – Ιούλιου 2021:

Αυτή η κατηγορία θα αποζημιωθεί για το 80% του αρχικού μισθώματος, ενώ τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα θα αποζημιωθούν για το 60% του συμφωνημένου μισθώματος.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων φυσικά πρόσωπα που έλαβαν το 60% του ενοικίου την περίοδο Μαρτίου – Ιούλιου 2021, θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς.

Πρώτον, το 60% του συνολικού μηνιαίου μισθώματος, για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, καθώς και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δεύτερον, για τα φυσικά πρόσωπα που κατ’ επιταγή νόμου στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID 19 εισπράττουν μειωμένο μίσθωμα κατά 40%, ποσό ίσο με το ήμισυ του μη καταβληθέντος μηνιαίου μισθώματος.

Σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση, το τελικό καταβαλλόμενο ποσό αποζημίωσης «θα προσδιορίζεται κατόπιν συνυπολογισμού τυχόν ποσών προκαταβολής που είχαν ληφθεί για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο 2021 καθώς και τυχόν ποσών αποζημίωσης που έχουν καταβληθεί σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο είχε τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της καταβολής των εν λόγω αποζημιώσεων».

Ειδικότερα, ο νέος γύρος πληρωμών εκτιμάται ότι θα έχει τακτοποιηθεί μέχρι τα τέλη του Μαρτίου, και θα αφορά τις εξής κατηγορίες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

Advertisement