Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση συσκευών: Κουπόνι έως 50% στο Taxisnet

Το μόνο αρνητικό στο πρόγραμμα είναι πως δεν επιδοτείται η αντικατάσταση τριών ειδών ηλεκτρικών συσκευών.

Πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, προκειμένου να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος από την αντικατάσταση κοστοβόρων συσκευών ενεργοποιεί η κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα θα αφορά χιλιάδες νοικοκυριά και οι ωφελούμενοι θα πρέπει να τηρούν κάποιες προϋποθέσεις προκειμένου να λάβουν την έκπτωση, η οποία μπορεί να φτάσει έως και το 50%.

Το μόνο αρνητικό στο πρόγραμμα είναι πως δεν επιδοτείται η αντικατάσταση των εξής ηλεκτρικών συσκευών:

  • κουζίνες
  • πλυντήρια ρούχων
  • πλυντήρια πιάτων

Οι συσκευές που επιδοτούνται

Αυτές που θα μπορείτε να αλλάξετε λαμβάνοντας το ειδικό voucher είναι τρεις:

  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες
  • Κλιματιστικά

Πότε ξεκινά το πρόγραμμα επιδότησης συσκευών

Το ποσό της επιδότησης θα είναι συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ kai προβλέπεται να πάρουν 200.000 νοικοκυριά επιδότηση από 30 έως 50%.

«Έχουμε στόχο να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του έτους ίσως λίγο πριν την περίοδο του Πάσχα» δήλωσε πριν μερικές μέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουμε κάνει μια μελέτη που δείχνει ότι εφόσον το νοικοκυριό αντικαταστήσει τρεις συσκευές ενεργοβόρες που είναι χαμηλής ενεργειακής κλάσης με καινούργιες πολύ υψηλής ενεργειακής κλάσης μπορεί να έχει μια εξοικονόμηση που ξεπερνάει ακόμα και το 30% της ετήσιας κατανάλωσης».

Ποιοι δεν θα μπορέσουν να λάβουν την επιδότηση

Εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια στα οποία θα μπει «κόφτης» εφόσον ξεπεράσουν τις 200.000 οι αιτήσεις, θα υπάρχουν και συσκευές που δεν θα γίνονται δεκτές. Συγκεκριμένα, η μοναδική προϋπόθεση είναι πως η παλιά συσκευή θα πρέπει και να λειτουργεί.

Στο Taxisnet η αίτηση για επιδότηση συσκευών

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σκρέκας, η διαδικασία της αίτησης για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών και θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας που όταν ανοίξει θα γίνεται με κωδικούς TaxisNet.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δηλώνει με τους κωδικούς taxisnet ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του, είτε μέσα από τον λογιστή, είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει, θα δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει και το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement