Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαράζ υποβαθμίσεων της Ρωσίας από τους οίκους αξιολόγησης

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητάς της Ρωσίας προχώρησαν οι οίκοι αξιολόγησης S&P, Moody’s και Fitch, δείχνοντας έτσι πως οι κυρώσεις για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα επηρεάσουν σοβαρά την ρωσική οικονομία.

Ο οίκος αξιολόγησης S&P μείωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ρωσίας σε «BB+» από «BBB-» και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να μειώσει επιπλέον την αξιολόγηση, όταν ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα των κυρώσεων.

«Κατά την άποψή μας, οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν μέχρι τώρα ενδέχεται να έχουν ζωτικές δυσμενείς επιπτώσεις για την ικανότητα του ρωσικού τραπεζικού τομέα να συμπεριφέρεται ως νομισματικός μεσάζοντας στο παγκόσμιο εμπόριο», ανέφερε η S&P.

Η Ρωσία υποβαθμίσθηκε στο «Baa3» από τη Moody’s και στο «BBB-» από τον οίκο Fitch. Η υποβάθμιση θα ήταν βαθύτερη εάν η χώρα δεν διέθετε δημόσιο χρέος μόλις στο 20% του ΑΕΠ και σχεδόν 650 δισ. δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα.

«Η αξιολόγηση μας δείχνει τις δυσμενείς επιπτώσεις στο πιστωτικό σκορ της Ρωσίας από τις επιπλέον και ακραίες κυρώσεις που επιβάλλονται», ανέφερε η Moody’s σε δελτίο τύπου.

Η Moody’s ανέφερε ότι θα σταθμίσει το κατά πόσο τα σημαντικά αποθέματα ξένου χρήματος της Ρωσίας είναι σε θέση να μετριάσουν τη διαταραχή που προκύπτει από τις νέες κυρώσεις και την παρατεταμένη σύγκρουση. «Ο Moody’s θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση όταν αυτές οι επιπτώσεις στο πιστωτικό αποτέλεσμα γίνουν πολύ σαφείς», ανέφερε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement