Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ουκρανία: Ξεπέρασε τα 100 δολ. το πετρέλαιο – Εκρηκτική άνοδος 50% στο φυσικό αέριο (βίντεο)

Ξεπέρασε και τα 100 δολάρια το βαρέλι η τιμή του Brent, για πρώτη φορά από το 2014, μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας και τις αναφορές για εκρήξεις ακόμα και στο Κίεβο.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν την Πέμπτη, με το Brent να ανεβαίνει πάνω από τα 105 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014, καθώς η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία ενέτεινε τις ανησυχίες για προβλήματα στον παγκόσμιο εφοδιασμό ενέργειας.

Τουλάχιστον τρεις μεγάλοι αγοραστές ρωσικού πετρελαίου δεν μπόρεσαν να ανοίξουν πιστώσεις από δυτικές τράπεζες για να καλύψουν αγορές την Πέμπτη, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Το αργό πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 8,15 δολ. ή 8,4%, στα 104,99 δολ. το βαρέλι στις 1221 GMT, έχοντας αγγίξει το υψηλό των 105,79 δολαρίων. Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) εκτινάχθηκε 7,33 δολάρια ή 8%, στα 99,43 δολάρια.

Η Ρωσία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου.

Η Ρωσία είναι επίσης ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, παρέχοντας περίπου το 35% του εφοδιασμού της.

Εκρηκτική άνοδος, μεγαλύτερη του 50%, και στο φυσικό αέριο, που έφτασε τα 144 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ το ρεύμα έφτασε στα 235 ευρώ η μεγαβατώρα.

Στα ύψη οι τιμές των σιτηρών:
Ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει και νέο κύμα ακρίβειας στα τρόφιμα.

Καλαμπόκι +5,25%
Βρώμη +5,20%
Σιτάρι +5,7%
Σόγια +4,04%
Ρύζι +0,81%
Απλησίαστα θα γίνουν βασικά είδη διατροφής:
Ψωμί
Είδη αρτοποιίας
Ζυμαρικά
Δημητριακά
Αλεύρι
Μαγειρικά έλαια & μαργαρίνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement