Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Στα θρανία» οι δημόσιοι υπάλληλοι: Συνεχίζεται η επιμόρφωση στις νέες τεχνολογίες

Τον δεύτερο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τις νέες τεχνολογίες παρακολουθούν δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με το σχεδιασμό των υπουργών Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο δεύτερος κύκλος της σχετικής επιμόρφωσης πραγματοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σε συνεργασία με την Microsoft.

Στόχος των προγραμμάτων επιμόρφωσης είναι η ανάπτυξη βασικών και εξειδικευμένων ψηφιακών δεξιοτήτων σε τεχνολογίες cloud για τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το πιλοτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2021, ενώ ο πρώτος κύκλος πραγματοποιήθηκε τους μήνες Δεκέμβριο 2021 και Ιανουάριο 2022. Τα προγράμματα έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής 750 άτομα, με το 28,5% να αφορά γυναίκες.

Ο δεύτερος κύκλος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων πραγματοποιείται έως και τις 31 Μαρτίου 2022, με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις για την απόκτηση της αντίστοιχης πιστοποίησης της Microsoft χωρίς οικονομική επιβάρυνση των υποψηφίων.

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν στην ελληνική γλώσσα από πιστοποιημένους εισηγητές (Microsoft Certified Trainers – MCTs), με πολυετή εμπειρία.

Επίσης είναι διαδραστικά, καθώς, παράλληλα με τη συνεχή παρουσία και καθοδήγηση από τους εισηγητές, περιλαμβάνουν και πρακτικά εργαστήρια (online labs). Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν στον 2ο κύκλο είναι:

  • Azure Fundamentals (AZ-900)
  • Azure Administrator (AZ-104)
  • Azure Security Technologies (AZ-500) [2]
  • Azure Data Fundamentals (DP-900)
  • Azure Data Engineer Associate (DP-203)
  • Azure Database Administrator Associate (DP-300) • Azure AI Fundamentals (AI-900)
  • Azure AI Engineer Associate (AI-102)
  • Security, Compliance, and Identity Fundamentals (SC-900)
  • Security Operations Analyst Associate (SC-200)
  • Information Protection Administrator Associate (SC-400).

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται εδώ: https://online.ekdd.gr/OnlineWeb/index.jsp

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα στην online πλατφόρμα της Microsoft ESI το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην παρούσα πρόσκληση, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν θα είναι δυνατή η έκδοση «Αποδεσμευτικού» και «Βεβαίωσης Παρακολούθησης» από το Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Μετά το πέρας της επιμόρφωσης δίνεται η δυνατότητα πιστοποίησης από τη Microsoft μέσω της online πλατφόρμας Microsoft ESI (https://esi.microsoft.com), καθώς επίσης και η δυνατότητα συμμετοχής σε μαθήματα προετοιμασίας και practice tests.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, μέσα από την πρωτοβουλία της Microsoft «GR for Growth» το οποίο προβλέπει μέχρι το 2025 περισσότεροι από 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι να εκπαιδευτούν στις ψηφιακές δεξιότητες (skilling, upskilling, reskilling).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement