Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπό εξέταση διορθωτικές κινήσεις στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Την ανάγκη διορθωτικών κινήσεων στο ενιαίο μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων αναγνώρισε κυβερνητικό στέλεχος στα πλαίσια ενημέρωσης για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού 2021.

Όπως τόνισε, το μισθολόγιο αποτέλεσε μια μεγάλη μεταρρύθμιση αλλά εμπεριέχει την αδυναμία προσαρμογής στα δεδομένα της αγοράς εργασίας.

Κατά τον ίδιο, η αλλαγή στο μισθολόγιο του Δημοσίου θα μπορούσε να στηρίζεται σε δύο πυλώνες μόνιμων στόχων και επιβραβεύσεων και επιπλέον στοχευμένων τομέων που σχετίζονται με την υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων.

Να σημειωθεί πως στο τέλος του 2022 ξεπαγώνει το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τα ειδικά μισθολόγια, ένα ζήτημα που αφορά άμεσα πολιτικούς υπαλλήλους, ΕΣΥ, δασκάλους, καθηγητές, δικαστικούς, ενστόλους κ.α..

Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, η έξοδος της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας μέσα στο 2022 και η διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης είναι τα βασικά θέματα που απασχολούν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και βάσει αυτών προγραμματίζει τις επόμενες κινήσεις.

Ο σχεδιασμός έχει ως βασικό στρατηγικό πλάνο τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών την άνοιξη του 2023 (η συνταγματική προθεσμία εκπνέει τον Ιούνιο του ίδιου έτους) και μέσα σε αυτό το διάστημα όποια απόφαση παρθεί δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θέτει σε κίνδυνο την ανάπτυξη της χώρας.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Ελλάδα θα έχει βγει εντός του 2022 από τα «δεσμά» της ενισχυμένης εποπτείας «λύνει» τα χέρια του οικονομικού επιτελείου να προχωρήσει σε νέες στοχευμένες παροχές το 2023 όπως η αλλαγή στο ενιαίο μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

Advertisement