Αναδρομικά: Πληρώνονται σήμερα χιλιάδες συνταξιούχoι – Ποιοι θα δουν αυξήσεις - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά: Πληρώνονται σήμερα χιλιάδες συνταξιούχoι – Ποιοι θα δουν αυξήσεις

Νέο κύμα πληρωμών αναδρομικών πραγματοποιεί ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).- Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν αυξήσεις.

Αναδρομικά 26 μηνών θα πληρωθούν πριν την Πρωτοχρονιά σε περισσότερους από 10.000 «νέους» (με αίτηση από 13 Μαίου 2016 και μετά) και «παλαιούς» συνταξιούχους.

Υπενθυμίζεται πως τα αναδρομικά αφορούν παλαιούς και νέους συνταξιούχους, με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και μικρή ή μηδενική προσωπική διαφορά.

Ο ΕΦΚΑ συνεχίζοντας την επεξεργασία των αρχείων για τις περιπτώσεις των συνταξιούχων που δεν είχε γίνει εκκαθάριση αναδρομικών, πιστώνει στους λογαριασμούς των δικαιούχων, μέχρι σήμερα Πέμπτη, αναδρομικά:

  • Σε 5.438 δικαιούχους αναδρομικών από διακοπή και επαναχορήγηση αναπηρικών συντάξεων το ποσό των 9.114.506 ευρώ.
  • Σε 15.434 δικαιούχους αναδρομικών από την αναπροσαρμογή, λόγω του νόμου 4670/20, το ποσό των 4.010.388 ευρώ.
  • Σε 2.388 δικαιούχους αναδρομικών, λόγω αναπροσαρμογής των συντάξεων χηρείας από 50 σε 70%, το ποσό των 7.966.301 ευρώ.
  • Σε 200 δικαιούχους αναδρομικών, λόγω απασχόλησης, το ποσό των 51.858 ευρώ.
  • Σε 6.449 δικαιούχους αναδρομικών καταβολής μίας επιπλέον σύνταξης τον Μάιο του 2019 το ποσό των 1.686.431 ευρώ.

Εφάπαξ η αύξηση για τους νέους συνταξιούχους

Οι νέοι συνταξιούχοι λαμβάνουν όλη την αύξηση που δικαιούνται εφάπαξ.

Από τους «νέους» συνταξιούχους απομένουν να πληρωθούν 16.859 «δύσκολες» περιπτώσεις, ο επανυπολογισμός των οποίων θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για απασχολούμενους συνταξιούχους, συνταξιούχους λόγω θανάτου (ο θανών απεβίωσε μετά τον Οκτώβριο του 2019) καθώς και περιπτώσεις δικαιούχων που απεβίωσαν επίσης μετά τον Οκτώβριο του 2019 και τα ποσά θα πρέπει να καταβληθούν στους κληρονόμους τους.

Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι εκτός από τα αναδρομικά, θα έχουν μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις τους από τον επόμενο μήνα της τάξεως του 5,1% κατά μέσο όρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Φωτιά ξέσπασε σε αμάξι που βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Χίου και συγκεκριμένα πίσω από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην οδό Ιωάννη Σόδη. Το συμβάν...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν ευθύνες για την καθυστερημένη μεταφορά του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά στο νοσοκομείο, παρότι νοσούσε βαρύτατα από κορωνοϊό, διερευνάται με εντολή της...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 όλα τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, οι τακτικές χειμερινές...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 44χρονος ιερέας από τα Γρεβενά, που νοσούσε με κορονοϊό. Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, ο 44χρονος ιερέας Χρήστος Τσιοτίκας,...