Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα 2021: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πόσα χρήματα θα πάρουν και πότε

Κοινωνικό μέρισμα 2021: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά και πότε – Αναλυτικά τα ποσά.

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος ΟΠΕΚΑ και ανασφάλιστους υπερήλικες.

Η έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ συν 50 ευρώ ανά προστατευόμενο μέλος που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δοθεί σε περισσότερα νοικοκυριά χαμηλοσυνταξιούχων και ο αριθμός όσων πάρουν το «Δώρο» για τις γιορτές μπορεί και να ξεπεράσει τους 850.000 συνταξιούχους.

Το κοινωνικό μέρισμα θα πληρωθεί στους δικαιούχους μέσα στον Δεκέμβριο με τους πρώτους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος να βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους στις 15 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr το έκτακτο βοήθημα αναμένεται να καταβληθεί στις γιορτές, πιθανόν με την προκαταβολή των συντάξεων του νέου έτους,που τις τελευταίες χρονιές είθισται, να προκαταβάλλεται λίγο μετά, τις 20 Δεκεμβρίου.

Η πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει αυτόματα, χωρίς δήλωση IBAN ενώ θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

Δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης είναι όσοι κατά τον Νοέμβριο λάμβαναν:
Οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου.
Προσυνταξιοδοτική παροχή.
Αναπηρικά επιδόματα από τον ΕΦΚΑ.
Συνταξιοδοτικές παροχές καλλιτεχνών, αντιστασιακών, πολεμικές συντάξεις κ.ά.
Επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων ΟΓΑ.
Προνοιακά αναπηρικά επιδόματα ΟΠΕΚΑ.
Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν:
Ατομικό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ως 7.200 ευρώ.
Οικογενειακό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ως 14.400 ευρώ.
Ακίνητη περιουσία ως 200.000 ευρώ.
Διπλό «δώρο» για τα ζευγάρια χαμηλοσυνταξιούχων
Διπλό επίδομα αναμένεται να λάβουν ζευγάρια χαμηλοσυνταξιούχων οι οποίοι λαμβάνουν ο καθένας σύνταξη που δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ, δεν έχουν άλλα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ. Τα ζευγάρια των χαμηλοσυνταξιούχων θα λάβουν συνολικό επίδομα 500 ευρώ, το οποίο θα αυξηθεί κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος.

ΑμεΑ
Η ενίσχυση των 250 ευρώ για Ατομα με Αναπηρία και ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ θα πληρωθεί ως προσαύξηση κατά την τακτική καταβολή της μηνιαίας προνοιακής παροχής του Δεκεμβρίου. Αν όμως τα ίδια πρόσωπα πληρούν και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ως συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ, τότε θα λάβουν μόνον την ενίσχυση από τον ΕΦΚΑ.

Ακατάσχετο
Η ενίσχυση των 250 ευρώ είναι ακατάσχετη από Δημόσιο και τράπεζες, δεν συμψηφίζεται με χρέη, και στόχος είναι να πληρωθεί στους δικαιούχους πριν από τα Χριστούγεννα, με καταληκτική ημερομηνία την 31η/12.

Σύμφωνα με την τροπολογία, τα κριτήρια πρέπει να πληρούνται «σωρευτικά».

Δώρο για τους Δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
Στις 15 Δεκεμβρίου 2021 θα καταβληθεί η προσαύξηση της εισοδηματικής ενίσχυσης των ωφελουμένων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Η καταβολή της τακτικής μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου 2021, ως είθισται.

Το έκτακτο επίδομα αντιστοιχεί σε 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό έως 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement