Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι θα πάρουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά – Οι προϋποθέσεις και οι «κόφτες»

Κοινωνικό μέρισμα: Πριν τα Χριστούγεννα, θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία, το έκτακτο βοήθημα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Μέτρα στήριξης για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία ανακοίνωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέτρα στήριξης για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία ανακοίνωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr από τις (07/10).

Τα ποσά του έκτακτου χριστουγεννιάτικου μποναμά που θα δοθούν μέσα στον Δεκέμβριο διαφοροποιούνται ανάλογα με την ομάδα των δικαιούχων ενώ το συνολικό κόστος της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 338,5 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, το έκτακτο βοήθημα, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα στους δικαιούχους. Μάλιστα, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι δικαιούχοι είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη, αν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Δικαιούχοι
Οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο και σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και εκείνοι που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, οι οποίοι στις 15 Δεκεμβρίου θα δουν διπλάσιο ποσό στους λογαριασμούς τους.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τρία νέα μέτρα για χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία:

Την έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 ενεργούς υγειονομικούς και προσωπικό του ΕΚΑΒ:
– Επίδομα ίσο με το ήμισυ του καταβαλλόμενου μηνιαίου βασικού μισθού θα καταβληθεί μαζί με τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου στους υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ. Κόστος περί τα 90 εκατ. ευρώ.

Πρόσθετη ενίσχυση σε 800.000 συνταξιούχους:
– Συνταξιούχοι με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ, καθώς και με συνολική φορολογική αξία ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού τους έως 200.000 ευρώ θα πάρουν ενίσχυση στα τέλη Δεκεμβρίου ύψους 250 ευρώ, συν 50 ευρώ για εξαρτώμενα μέλη. Το έκτακτο βοήθημα αναμένεται να καταβληθεί στις γιορτές, πιθανόν με την προκαταβολή των συντάξεων του νέου έτους, που τις τελευταίες χρονιές είθισται, να προκαταβάλλεται λίγο μετά, τις 20 Δεκεμβρίου. Το συνολικό κόστος του μέτρου είναι 205 εκατ. ευρώ.

Πρόσθετο βοήθημα σε 173.000 άτομα με αναπηρία:
– Οι δικαιούχοι επιδόματος ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ θα πάρουν ενίσχυση 250 ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου. Υπολογίζεται ότι είναι περίπου 173.000. Το κόστος του μέτρου είναι 43,5 εκατ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

Advertisement