Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστολή Λεγάτου προς Γεωργιάδη: «Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω της αύξησης του ενεργιακού κόστους»

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Παντελής Λεγάτος ζητάει την άμεση παρέμβαση του Υπουργού, προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να μετριασθεί η αρνητική επίπτωση της αύξησης του ενεργειακού κόστους αλλά και των πρώτων υλών. Η εν λόγω επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Λεγάτου προς τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε η παρατεταμένη και βίαιη “έκρηξη” των τιμών της ενέργειας αλλά και των μεταφορών δοκιμάζει εδώ και μήνες τις «αντοχές» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αυξάνοντας κατακόρυφα το κόστος παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών.
Επισημαίνουμε ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται ήδη καίρια τραυματισμένη και με συρρικνωμένους τζίρους λόγω της πανδημίας και οποιαδήποτε νέα αύξηση του λειτουργικού της κόστους απειλεί ευθέως τη βιωσιμότητά της με απρόβλεπτες συνέπειες. Η βραχυπρόθεσμη απορρόφηση του αυξημένου λειτουργικού κόστους επιβάρυνε περαιτέρω τις προβληματικές χρηματοοικονομικές δυνατότητες των επιχειρήσεων και πλέον βρισκόμαστε προ των πυλών σημαντικών αυξήσεων τιμών.
Δεδομένου ότι η όποια καθυστέρηση στη λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων θα οδηγήσει σε ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις την οικονομία, καθώς αφενός οι ανατιμήσεις θα μετακυλισθούν στους καταναλωτές και αφετέρου κάποιες επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές και θα «κλείσουν», ζητάμε την άμεση εξαγγελία πλέγματος μέτρων που θα στοχεύει στη συγκράτηση του ενεργειακού κόστους.
Τέλος υπενθυμίζουμε ότι οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στη νησιωτική χώρα βιώνουν σε μεγέθυνση το ανωτέρω πρόβλημα, καθώς το -στη σωστή κατεύθυνση- μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου δεν είναι ικανό από μόνο του να ανασχέσει την οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγεται η δραστηριοποίηση μακριά από την ηπειρωτική χώρα.
Ευελπιστώντας σε ένα ενεργό διάλογο με στόχο την άμεση λήψη δραστικών μέτρων που θα ανακόψουν τις επερχόμενες δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις για το τοπικό επιχειρείν, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση απαιτηθεί.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement