Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κουρεμένα» ενοίκια: Πότε πληρώνονται οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες

Πληρώνονται οι αποζημιώσεις των μειωμένων ενοικίων στους ιδιοκτήτες – Θα πιστωθούν τα ποσά στους λογαριασμούς τους που περιμένουν μέχρι και 18 μήνες.

Αντίστροφη μέτρηση για την αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκιο. Σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή ξεκινάει η καταβολή των αποζημιώσεων που αναμένουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, για μειώσεις ενοικίων που υπέστησαν λόγω της πανδημίας.

Αντίστροφη μέτρηση για την αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκιο. Σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή ξεκινάει η καταβολή των αποζημιώσεων που αναμένουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, για μειώσεις ενοικίων που υπέστησαν λόγω της πανδημίας.

Η ΑΑΔΕ έκλεισε τις εκκρεμότητες που έχει με τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί για τα «κουρεμένα» ενοίκια εδώ και αρκετούς μήνες.

Ανάλογα με τα προβλήματα που είχαν ανακύψει, πολλοί θα λάβουν αναδρομικά αποζημιώσεων 9 μηνών ή ακόμα και 18 μηνών, από τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται πως οι ιδιοκτήτες που εισέπραξαν «κουρεμένα» ενοίκια έως και 100% ενοίκια από τον Μάρτιο 2020 μέχρι και τον Ιούλιο 2021 είχαν προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να υποβάλουν τις δηλώσεις COVID για τις αποζημιώσεις που έλαβαν. Μετά το τέλος των δηλώσεων ξεκίνησαν οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ θα ζητώντας μάλιστα πίσω τα ποσά της αποζημίωσης για όσους δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους.

Όσοι πλήρωσαν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος και έχασαν την ευκαιρία του συμψηφισμού ήλπιζαν να ζουν συμψηφισμούς με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων απογοητεύτηκαν όταν διαπίστωσαν πως τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνουν όλο το ποσό του φόρου, χωρίς συμψηφισμούς οφειλών. Εκτός του ότι έχασαν πολλά χρήματα από τα «κουρέματα», περιμένουν εδώ και ενάμιση χρόνο την εκκαθάριση των εκπτώσεων φόρου και τον συμψηφισμό με μελλοντικές φορολογικές οφειλές για το απολεσθέν 40% των μηνιαίων ενοικίων.

Συμψηφισμοί από την ΑΑΔΕ για 383.505 ιδιοκτήτες ακινήτων
Τρέχοντας 15 κύκλους συμψηφισμών με φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, η ΑΑΔΕ συμψήφισε αποζημιώσεις ενοικίων για 383.505 ιδιοκτήτες, δηλαδή το 98,2% του συνόλου.

Για το 1,8%, που απομένει, δηλαδή 7.080 δικαιούχους, ο συμψηφισμός δεν κατέστη εφικτός, διότι όταν αναζητούνταν οφειλές φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ ή ΦΠΑ για να συμψηφιστούν, δεν υπήρχαν.

Συνεπώς, οι αποζημιώσεις ενοικίων των συγκεκριμένων δικαιούχων θα συμψηφιστούν μόλις προκύψει η σχετική οφειλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

Advertisement