Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Ο πρίγκιπας Φίλιππος «αφήνει 30 εκατομμύρια λίρες» στο προσωπικό του

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Sun» ο πρίγκιπας Φίλιππος «είπε» ένα τελευταίο ευχαριστώ στους «τρεις βασικούς άντρες του προσωπικού του, αφήνοντάς τους περίπου 30 εκατομμύρια λίρες», δήλωσε βασιλική πηγή.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου πέθανε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 99 ετών, λίγες εβδομάδες πριν από τα 100α γενέθλιά του.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του είναι στα χέρια της βασίλισσας, μια πηγή κοντά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ανέφερε ότι ο δούκας έχει ανταμείψει επίσης τους στενότερους βοηθούς του.

«Σε αντίθεση με κάποιους άλλους βασιλείς, ο πρίγκιπας Φίλιππος στάθηκε γενναιόδωρος στους τρεις άντρες που τον φρόντιζαν», είπε η βασιλική πηγή, αποκλειστικά στη «Sun».

Είναι ο Άρτσι Μίλερ Μπέικγουελ ο οποίος υπηρέτησε ως γραμματέας του πρίγκιπα Φίλιππου και ταξίαρχος για μια δεκαετία, έναν ρόλο που ανέλαβε το 2010, o Γουίλιαμ Χέντερσον και ο Στίβεν Νιντοζάντιλο. Και οι τρεις άντρες ήταν πολύ κοντά στον δούκα στα τελευταία του χρόνια με τον κο Μίλερ-Μπέικουελ να εκπροσωπεί τον Δούκα σε πολλές επίσημες εκδηλώσεις όταν δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Ο Χέντερσον και ο Στίβεν Νιντοζάντιλο έμεναν μαζί με τον Φίλιππο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην κατοικία Γουντ Φαρμ στο βασιλικό κτήμα Σάντριγχαμ του Νόρφολκ. Ο Χέντερσον ήταν μαζί του τις δύο τελευταίες μέρες του στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η πηγή ισχυρίστηκε ότι τα εγγόνια του Φίλιππου, συμπεριλαμβανομένου και του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος ξεκίνησε μια σειρά από επιθέσεις κατά της Βασιλικής Οικογένειας τους τελευταίους μήνες, είχαν «ξεκαθαρίσει» όσον αφορά τα χρήματα. Είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Φίλιππος δεν ήταν ο άνθρωπος που θα τιμωρούσε τον εγγονό του[Χάρι] για κακή συμπεριφορά. Ήταν ένας πολύ δίκαιος, ανοικτός και αγαπητός άντρας. Ποτέ δεν υπήρχε μνησικακία». Και συνεχίζει: «Ο Φίλιππος είχε αρκετό χρόνο για να τακτοποιήσει όλα τα νομικά ζητήματα ώστε να μην υπάρχει φόρος κληρονομιάς. Τα παιδιά τoύ δούκα – ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και ο πρίγκιπας Άντριου – μπορούν να «πάρουν ό, τι θέλουν» από τη συλλογή των 13.000 βιβλίων στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ.

Τα περισσότερα βιβλία είχαν μεταφερθεί στο Γουντ Φαρμ, όπου ο πρίγκιπας Φίλιππος πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του από τότε που αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή, αλλά τώρα όλα έχουν επιστραφεί στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Ακόμα πρόσθεσε ότι «κατά την επιστροφή του από το νοσοκομείο, ο Φίλιππος πέρασε αρκετό χρόνο υπογράφοντας φωτογραφίες του και πιστεύεται ότι προορίζονταν ως δώρα σε όσους τον φρόντιζαν».

Ένας εκπρόσωπος του Mπάκιγχαμ είπε στη Sun: «Αυτό είναι ένα προσωπικό θέμα για την οικογένεια και οι ρυθμίσεις του είναι ιδιωτικές».

Προσωπικά του αντικείμενα είναι πιθανό να μεταβιβαστούν στα μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων της θρυλικής άμαξας του πρίγκιπα, η οποία μάλιστα χρησιμοποιήθηκε και στην κηδεία του με τα δύο πόνυ που τα χάρισε στην εγγονή του Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ.

Λέγεται ότι έχει επίσης αφήσει πολύτιμα αναμνηστικά ειδικά στον Κάρολο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement