Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Μπραντ Πιτ: Φουντώνει η κόντρα με την Τζολί – Τον κατηγορεί ότι «λεηλάτησε» τον αμπελώνα τους «σαν κακομαθημένο παιδί» – Ελεύθερος Τύπος

Η νομική διαμάχη ανάμεσα στο πρώην εμβληματικό ζευγάρι του Χόλιγουντ, Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί, έχει «φουντώσει» για τα καλά.

Η διαμάχη αφορά ένα κτήμα και ένα οινοποιείο που κατείχε το ζευγάρι στην Προβηγκία της Γαλλίας και τώρα, μετά το διαζύγιό τους, το διεκδικούν ο καθένας για τον εαυτό του. Στην πιο πρόσφατη εξέλιξη της κόντρας, η Τζολί κατηγορεί τον Πιτ ότι…λεηλάτησε το κτήμα «της».

Συγκεκριμένα, η πρώην επενδυτική εταιρεία Nouvel της Αντζελίνα Τζολί κατηγορεί τον Μπραντ Πιτ και τους οικείους του ότι προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο του Château Miraval, όπως ονομάζεται το γαλλικό κτήμα, «απογυμνώνοντας» και «λεηλατώντας» τα περιουσιακά του στοιχεία. Η Nouvel διεκδικεί αποζημίωση τουλάχιστον 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δικηγόροι που μήνυσαν τον Πιτ τον κατηγορούν ότι «λεηλάτησε» τον αμπελώνα, ξοδεύοντας εκατομμύρια δολάρια σε ανακαινίσεις πισίνας και στούντιο ηχογράφησης.

Η Nouvel, μια εταιρεία μέσω της οποίας η Τζολί κατείχε προηγουμένως μερίδιο στο γαλλικό οινοποιείο, δήλωσε σε κατάθεση σε δικαστήριο στην Καλιφόρνια τη Δευτέρα (10/7) ότι oι αντίδικοι «ενεπλάκησαν σε ολοένα και πιο εξωφρενικές ενέργειες για να διατηρήσουν τον έλεγχο» του κτήματος Miraval, ενώ φέρεται ότι «απέκλεισαν [τον παραγωγό ροζέ] από τα περιουσιακά του στοιχεία».

Μάλιστα, στο δικαστήριο ακούστηκαν βαρείς χαρακτηρισμοί, όπως ότι ο Πιτ είναι ένα «κακομαθημένο παιδί» που συμμετείχε σε μία «κατάφωρη αρπαγή χρημάτων» και περιουσιακών στοιχείων.

Από μεριάς του, ο Πιτ είχε κατηγορήσει προηγουμένως την Τζολί ότι προσπάθησε να πλήξει τη φήμη του πουλώντας τη Nouvel, η οποία περιείχε το μερίδιό της στο Miraval, «πίσω από την πλάτη του στον ρωσικής καταγωγής δισεκατομμυριούχο Γιούρι Σέφλερ της Stoli Group, για 64 εκατομμύρια δολάρια το 2021».

Ο Πιτ είπε σε προηγούμενες καταθέσεις ότι οι δυο τους είχαν συμφωνήσει «ότι θα πουλούσαν χωριστά τα μερίδιά τους μόνο με τη συγκατάθεση ο ένας του άλλου», κάτι που που η Τζολί αρνήθηκε. Μάλιστα, είπε ότι η πώληση του μεριδίου της Nouvel στον Σέφλερ «έπληττε τη φήμη του αμπελώνα».

Στην ανταγωγή της, η Τζολί κατηγόρησε τον Πιτ ότι προσπάθησε να την εξαναγκάσει να πουλήσει το μερίδιό της στην εταιρεία του, Mondo Bongo, με «παράλογους όρους» και διέδωσε ψέματα ότι ο Γιούρι Σέφλερ ήταν «σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν».

Στην κατάθεση της Δευτέρας, η εταιρεία του Σέφλερ κατηγόρησε την ομάδα του Πιτ ότι ξεκίνησε μια «ξενοφοβική, αναληθή εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης αντάξια του ίδιου του Πούτιν» εναντίον του ρωσικής καταγωγής επιχειρηματία, ο οποίος είπε ότι είχε αναγκαστεί σε εξορία λόγω της κριτικής του στο Κρεμλίνο.

Από πλευράς της, η  νομική ομάδα της Nouvel είπε ότι η Τζολί αρχικά προσπάθησε να πουλήσει το μερίδιό της στο Miraval στον Πιτ, αλλά αποχώρησε λόγω διαφωνίας.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Πιτ έχει σπαταλήσει «εκατομμύρια σε έργα ματαιοδοξίας, συμπεριλαμβανομένων άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για ανακαινίσεις πισίνας, κατασκευή και ανοικοδόμηση μίας σκάλας τέσσερις φορές και ξόδεψε εκατομμύρια για την αποκατάσταση ενός στούντιο ηχογράφησης».

Πρόσθεσαν, επίσης, ότι ο Πιτ ξόδευε «σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως για την συνεχή ανοικοδόμηση πέτρινων τοίχων χρησιμοποιώντας κτίστες από την Κροατία» και σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ σε απροσδιόριστα έξοδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement