Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Μαντόνα: Οι νέες πληροφορίες για την υγεία της

Μαντόνα: Ανησυχία για την τραγουδίστρια προκαλούν νεότερες πληροφορίες που αφορούν την κατάρρευσή της και την νοσηλεία της σε ΜΕΘ το Σάββατο 24 Ιουνίου, εξαιτίας μίας βακτηριακής λοίμωξης.

Μαντόνα: Της χορηγήθηκε το φάρμακο Narcan

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ιστοσελίδα Radar Online όταν η 64χρονη “βασίλισσα της ποπ” βρέθηκε αναίσθητη στο σπίτι της στις 24 Ιουνίου της χορηγήθηκε με ένεση το φάρμακο Narcan, προτού μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Το συγκεκριμένο φάρμακο χρησιμοποιείται ως άμεσο αντίδοτο σε περιστατικά υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών αλλά και για την αντιμετώπιση του οξέος σηπτικού σοκ.

Ωστόσο, το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι το Narcan χρησιμοποιήθηκε για την καταπολέμηση του σηπτικού σοκ στην Μαντόνα και όχι της χρήσης ναρκωτικών, αναφέροντας πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται πως ο ατζέντης της τραγουδίστριας, Guy Oseary, είχε δηλώσει στις 28/6 ότι: «Το Σάββατο 24 Ιουνίου, η Μαντόνα ανέπτυξε μια σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη που οδήγησε σε πολυήμερη παραμονή στη ΜΕΘ. Η υγεία της βελτιώνεται, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ιατρική φροντίδα. Αναμένεται πλήρης ανάρρωση. Αυτή τη στιγμή θα χρειαστεί να διακόψουμε όλες τις υποχρεώσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η περιοδεία. Θα μοιραστούμε μαζί σας περισσότερες λεπτομέρειες μόλις τις έχουμε, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας ημερομηνίας έναρξης της περιοδείας και για τις επαναπρογραμματισμένες συναυλίες».

Τι είναι το nacran που χορηγήθηκε στη Μαντόνα

Σύμφωνα με τον έγκυρο οδηγό φαρμάκων Γαληνό, το NARCAN είναι η υδροχλωρική ναλοξόνη (Naloxone Hydrochloride). Στην Ελλάδα το NARCAN κυκλοφορεί σε ενέσιμη μορφή των 0.4mg/1ml σε συσκευασία με 5 αμπούλες.

Ενδείξεις: Aντιμετώπιση αναπνευστικής καταστολής από οπιοειδή ή άλλα ναρκωτικά και αναλγητικά φάρμακα (φαιντανύλη, δεξτροπροποξυφαίνη, μεθαδόνη, κ.ά.). Aναστροφή αναπνευστικής καταστολής σε νεογέννητα που προκλήθηκε από χορήγηση οπιοειδών στη μητέρα κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Αντενδείξεις: Κύηση.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Ταχεία αναστροφή της δράσης των οπιοειδών οδηγεί σε διέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος που Αντενδείξεις με ναυτία, εμέτους, ταχυκαρδία, υπέρταση και διαταραχές του καρδιακού ρυθμού. Έχει αναφερθεί αιφνίδιος θάνατος. Εμφάνιση σοβαρού στερητικού συνδρόμου σε άτομα με εξάρτηση στα οπιοειδή.

Αλληλεπιδράσεις: Αναστροφή της δράσης των οπιοειδών.

Προσοχή στη χορήγηση: Σε ασθενείς με ανεπάρκεια στεφανιαίων και ελαττωμένες καρδιακές εφεδρείες. Σε άτομα εξαρτημένα στα οπιοειδή.

Δοσολογία
Aναστροφή της αναπνευστικής καταστολής αρχική δόση 0.1-0.2 mg ενδοφλεβίως που επαναλαμβάνεται κάθε 2-3 λεπτά κατά 0.1 mg μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. O ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση και η δόση επαναλαμβάνεται ενδομυικώς εάν κριθεί απαραίτητο μετά 1-2 ώρες.

Παιδιά: 10mcg/kg ενδοφλεβίως και ακολούθως δόση 100mcg/kg εάν απαιτηθεί. Tο φάρμακο μπορεί να χορηγηθεί υποδορίως ή ενδομυϊκώς, εάν δεν είναι δυνατή η ενδοφλέβια οδός. Αναστροφή της αναπνευστικής καταστολής στα νεογέννητα 10 mcg/kg ενδοφλεβίως, ενδομυϊκώς ή υποδορίως. Μπορεί να επαναληφθεί σε 2-3 λεπτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Υπό Δρ Φιλ. Μαρίας – Ελευθερίας Γ. Γιατράκου Στη χορεία των Μεγάλων Διδασκάλων και αναμορφωτών του Γένους, εντάσσεται και η Αγία Φιλοθέη, η Αθηναία....

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής Χάλκης τελέστηκε χθες, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος από του παραθρονίου του...

ΧΙΟΣ

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε πριν από δεκατέσσερις μήνες περίπου σε βάρος ημεδαπού – κατοίκου...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Χθες, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου...

Advertisement