Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Eurovision 2023: Πώς έσβησε το όνειρο του τελικού για τον Victor Vernicos

Τα στοιχήματα αλλά και τα προγνωστικά δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και η Ελλάδα δεν κατάφερε να περάσει χθες το βράδυ στον τελικό της Γιουροβίζιον που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Λίβερπουλ.

Ο νεαρός τραγουδιστής Victor Vernicos με το τραγούδι «What They Say», παρότι έδωσε τον καλύτερό του εαυτό δεν κατάφερε να πείσει το κοινό και αποκλείστηκε. Διαφορετική υποδοχή είχε η Κύπρος με τον Andrew Lambrou και το τραγούδι «Break a Broken Heart» που έλαβε το πολυπόθητο εισιτήριο του τελικού.

Μπαλάντα

Το τραγούδι της Ελλάδας το «What They Say», ήταν μία φεστιβαλική και δυναμική ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα. Τη σκηνική παρουσία υπέγραψε ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλειά του είχε αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης. Στο σχολιασμό των δύο ημιτελικών και του τελικού ήταν η Μαρία Κοζάκου και η Τζένη Μελιτά. Να αναφερθεί ότι το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision (Σάββατο 13/5), θα ανακοινώσει ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

 

Για δεύτερη φορά, το Λίβερπουλ άνοιξε την αγκαλιά του στο διαγωνισμό της Eurovision φιλοξενώντας και διεξάγοντας τη φάση του δεύτερου ημιτελικού. Υπό το σύνθημα «United by Music» (Ενωμένοι εκ της μουσικής) το M&S Bank Arena έγινε για ακόμη μία βραδιά το σπίτι του διαγωνισμού με κεντρικές παρουσιάστριες τις Alesha Dixon, Hannah Waddingham και Julia Sanina.

Το χθεσινό σόου άνοιξε ο ηθοποιός Luke Evans, ο οποίος απήγγειλε ένα κείμενο βασισμένο στην ιστορία του διαγωνισμού. Για το διάλειμμα η παραγωγή είχε επιστρατεύσει τους Ουκρανούς καλλιτέχνες Mariya Yaremchuk, Otoy και Zlata Dziunka, οι οποίοι παρουσίασαν το «Music Unites Generations», ένα medley γνωστών ουκρανικών κομματιών. Επιπλέον στο διάλειμμα ο κόσμος απόλαυσε ένα ξεχωριστό σόου με τίτλο «Be Who You Wanna Be». Πρόκειται για μια χορευτική παράσταση, χορογραφημένη από τον Jason Gilkison, με πρωταγωνιστές τρεις drag καλλιτέχνες και το ουκρανικό χορευτικό συγκρότημα Podilya.

Δεκαέξι τραγούδια ρίχτηκαν στην μάχη για να διεκδικήσουν το εισιτήριο στον μεγάλο τελικό και μόνο τα δέκα πέρασαν για να δοκιμαστούν εκ νέου το Σάββατο για την τελική κατάταξη. Την αυλαία με την εμφάνισή της άνοιξε η Δανία, ενώ αντίστοιχα έκλεισε η Αυστραλία. Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον β’ ημιτελικό είχε ως εξής: Δανία, Αρμενία, Ρουμανία, Εσθονία, Βέλγιο, Κύπρος, Ισλανδία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, Γεωργία, Σαν Μαρίνο, Αυστρία, Αλβανία, Λιθουανία, Αυστραλία. Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο Ημιτελικούς και συγκεκριμένα: Στον α’ ημιτελικό ψηφίζουν Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία. Στον β’ ημιτελικό ψηφίζουν Ισπανία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μόνο το τηλεοπτικό κοινό αποφάσισε τις 10 χώρες που προκρίθηκαν από κάθε ημιτελικό στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Οσον αφορά στον β’ ημιτελικό, πέρα από τις 16 χώρες που συμμετείχαν σε αυτόν, δικαίωμα ψήφου είχαν τόσο οι πολίτες από χώρες που θα ανακοινώσει σύντομα η EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση) και δεν λαμβάνουν μέρους στον φετινό διαγωνισμό (ως ενιαία ψηφοφορία «Rest of the World») όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ουκρανία που έχουν ήδη προκριθεί στον μεγάλο τελικό (13/05).

ΟΙ 10 ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ

ΑΛΒΑΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ

ΕΣΘΟΝΙΑ

ΒΕΛΓΙΟ

ΑΥΣΤΡΙΑ

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

ΠΟΛΩΝΙΑ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΑΡΜΕΝΙΑ

ΣΛΟΒΕΝΙΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement