Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Συγκλονίζει ο Ζαμπούνης – «Έχασα τον ανιψιό μου στα Τέμπη»

Χρήστος Ζαμπούνης: «Είναι πολύ οδυνηρό. Αρνήθηκα να το μοιραστώ από τους τηλεοπτικούς δέκτες, γιατί ήταν ένα οικογενειακό πένθος», εξομολογείται ο Χρήστος Ζαμπούνης.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ βρέθηκε ο Χρήστος Ζαμπούνης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, μίλησε για το μεγάλο οικονομικό στραπάτσο που βίωσε ως εκδότης, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απώλεια του ανιψιού του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι μετά την οικονομική κρίση που δυσκολεύονται ψυχολογικά να κάνουν το οτιδήποτε. Βλέπουμε πολλούς φίλους και στο επάγγελμά μας που έπεσαν στα βράχια, όπως πολλοί συνάνθρωποί μας», δηλώνει ο Χρήστος Ζαμπούνης.

«Τα βιβλία είναι παρακαταθήκη. Εμείς ως εκδότες πάθαμε μία μεγάλη ζημία, υπό την έννοια ότι τα βιβλία είναι παρακαταθήκη κι εμείς παίρναμε επιταγές, που ήταν ακάλυπτες. Και έπρεπε να πληρώσουμε τις επιταγές που δίναμε στα τυπογραφεία, τον φόρο από τα κέρδη που δεν εισπράτταμε και τον ΦΠΑ. Οπότε καταλαβαίνετε τι περάσαμε οι περισσότεροι από εμάς», περιγράφει.

«Αντέξαμε αλλά με πάρα πολλή υπομονή», τονίζει ο Χρήστος Ζαμπούνης για την οικονομική καταστροφή που αντιμετώπισε.

Χρήστος Ζαμπούνης: Έχασα τον ανιψιό μου στα Τέμπη

Σε άλλο σημείο της κουβέντας, ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απώλεια του μόλις 27 ετών ανιψιού του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Τελευταία πηγαίνω συνέχεια σε κηδείες. Είναι πολύ οδυνηρό, γιατί έχασα ανιψιό στα Τέμπη. Αρνήθηκα να το μοιραστώ από τους τηλεοπτικούς δέκτες, γιατί ήταν ένα οικογενειακό πένθος. Ήταν μόλις 27 ετών. Στην κηδεία ο σωστός τρόπος από αρχαιοτάτων χρόνων είναι η σιωπή», εξομολογείται ο Χρήστος Ζαμπούνης στο «Στούντιο 4».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement