Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Άνδρες προσοχή! Το πολύ πορνό βλάπτει την ψυχική σας υγεία [έρευνα]

Πορνό: Το να δει ένας άνδρας ή ένα ζευγάρι πορνό είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Και ναι μεν διεγείρει την φαντασία και αυξάνει πιθανώς τη σεξουαλική επιθυμία και ορμή όντας το «αλατοπίπερο» αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς ελλοχεύει και κινδύνους για την ψυχική υγεία κυρίως των ανδρών όταν αποτελεί ρουτίνα.

Γιατί, όμως, βλάπτει την ψυχική υγεία των ανδρών ο «εθισμός» στο πορνό;

Μια νέα έρευνα αποκάλυψε ότι πάνω από το 30% των ανδρών αισθάνονται σύγχυση σχετικά με τις σεξουαλικές τους επιθυμίες μετά την παρακολούθηση πορνό. Η έρευνα προρνογραφικού περιεχομένου που διεξήχθη από το GQ, πραγματοποιήθηκε σε 604 άνδρες ηλικίας 16 έως 44 ετών, και διαπίστωσε ότι από τους ερωτηθέντες που παρακολουθούν πορνό, περισσότεροι από τους μισούς ένιωσαν πως επηρεάζει την ψυχική τους υγεία και τη συναισθηματική τους ευημερία.

Αυξημένη η ενοχή των ανδρών

Να σημειωθεί πως περισσότεροι από τους μισούς  άνδρες (54%) δήλωσαν ότι η παρακολούθηση πορνό τους έκανε να αισθάνονται αμήχανα για το σώμα τους, ενώ το 42% δήλωσε ότι τους άφησε αισθήματα ενοχής ή αυτοαποστροφής.

Από τους άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 43% δήλωσε ότι έχει παρακολουθήσει πορνό με τη σύντροφό του και το 25% το παρακολουθεί τακτικά.

Το πορνό, λόγω σύγκρισης, αυξάνει τις ανασφάλειες

Το πορνό επηρεάζει και τις ανθρώπινες επαφές των ανδρών, καθώς άλλα στοιχεία της έρευνας αναφέρουν πως το 70% των ανδρών έχουν πει ψέματα για τον εαυτό τους σε εφαρμογές γνωριμιών. Μεταξύ αυτών των κατηγοριών, το 36% παραποίησε τον εαυτό του στις φωτογραφίες του, ενώ το 35% είπε ψέματα για την ηλικία του. Παράλληλα, ένα ποσοστό της τάξεως του 27% έλεγε ψέματα για το ύψος του.

Η σχέση των ανδρών με το σεξ και τις εφαρμογές γνωριμιών

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι το 21% των ανδρών σε μονογαμικές σχέσεις εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών.

Οι εν λόγω άνδρες ρωτήθηκαν, επίσης, για το πόσο σημαντικό είναι το σεξ και οι σχέσεις στη ζωή τους. Σχεδόν οι μισοί από τους άνδρες, το 47%, δήλωσαν ότι μπορούν να είναι ευτυχισμένοι σε μια σχέση με λίγο έως καθόλου σεξ. Αυτό αντικατοπτρίζει και τις γενικότερες προτεραιότητές τους, σύμφωνα με τη μελέτη, με το 35% των ανδρών να δίνει προτεραιότητα στο να περνούν χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Σύμφωνα με το independent.co.uk,  το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η γυμναστική και η απόκτηση χρημάτων αποτελεί προτεραιότητα λόγω καταξίωσης, ενώ το σεξ και ο ρομαντισμός ήταν προτεραιότητα μόνο για το 12% των ατόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement