Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Θα παρευρεθούν οι Χάρι και Μέγκαν στην στέψη;

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ σχετικά με την στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ΄ πυροδότησε έντονες συζητήσεις αν θα παρευρεθούν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του ΕΤ η Καμίλα «επιθυμεί πολύ» να παραστούν στη τελετή στέψης. «Θα είναι μια απόφαση που θα πάρουν ο Χάρι και η Μέγκαν», είπε η Κέιτι Νίκολ (Katie Nicholl), συγγραφέας και βασιλική εμπειρογνώμονας του ET.

Να σημειωθεί ότι η ημερομηνία της στέψης συμπίπτει με τα γενέθλια του πρωτότοκου γιου των Σάσσεξ, ‘Αρτσι. Η Nίκολ απορρίπτει τις φήμες ότι η ημερομηνία επιλέχθηκε σκόπιμα για να αποτρέψει το ζευγάρι να παρευρεθεί.« Το να κάνεις τη στέψη στα γενέθλια του Άρτσι σίγουρα δεν είναι μια αποτρεπτικό. Νομίζω ότι είναι πολύ ευτυχισμένη σύμπτωση», είπε η Νίκολ.

Αν και δεν είναι σαφές αν το ζευγάρι έχει προσκληθεί επίσημα στην τελετή της 6ης Μαΐου, η Νίκολ είπε ότι οι επίσημες λεπτομέρειες σχετικά με τη λίστα καλεσμένων δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. «Σίγουρα περιμένουμε πολλά μέλη της οικογένειας να είναι στη στέψη», είπε η Νίκολ. Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ θα έχει, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έναν πολύ βασικό ρόλο. Θα ασχοληθεί πολύ, και όχι μόνο με τον σχεδιασμό της στέψης, αλλά την ίδια την τελετή».

Να σημειωθεί ότι η ημερομηνία της στέψης συμπίπτει με τα γενέθλια του πρωτότοκου γιου των Σάσσεξ, ‘Αρτσι. Η Nίκολ απορρίπτει τις φήμες ότι η ημερομηνία επιλέχθηκε σκόπιμα για να αποτρέψει το ζευγάρι να παρευρεθεί.« Το να κάνεις τη στέψη στα γενέθλια του Άρτσι σίγουρα δεν είναι μια αποτρεπτικό. Νομίζω ότι είναι μια πολύ ευτυχής σύμπτωση», είπε η Νίκολ.

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Στις 6 Μαΐου 2023 η στέψη του- Σε τι θα διαφέρει από της Ελισάβετ

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Μαζί με το νέο βασιλιά θα στεφθεί και η βασίλισσα-σύζυγος Καμίλα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσέ το Παλάτι, η τελετή «θα αντανακλά το ρόλο της μοναρχίας σήμερα και θα ατενίζει προς το μέλλον, ενώ θα είναι ριζωμένη σε μακραίωνες παραδόσεις και τελετουργικό».

Δημοσιεύματα έχουν αποκαλύψει την πρόθεση του Καρόλου για μία πιο σύντομη και πιο λιτή τελετή σε σύγκριση με τη στέψη της μητέρας του το 1953. Κατά τη διάρκεια της τελετής ο μονάρχης «χρίζεται, ευλογείται και καθαγιάζεται» από τον Αρχιεπίσκοπο.

Η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου θα γίνει με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, ωστόσο -όπως είχε αποκαλύψει η “Daily Mail” θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές.

Η «Operation Golden Orb» (Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα όπως είναι η κωδική ονομασία) προβλέπει ότι η τελετή στέψης του νέου βασιλιά της Βρετανίας θα μειωθεί δραματικά σε διάρκεια. Η τελετή για τη βασίλισσα Ελισάβετ διήρκεσε πάνω από 3 ώρες και η τωρινή πρόκειται να διαρκέσει λίγο παραπάνω από 1 ώρα.

Μάλιστα, δραματική θα είναι και η μείωση της λίστας των καλεσμένων, αφού η αρχική προέβλεπε 8.000 προσκλήσεις και η DailyMail αναφέρει ότι η τωρινή δεν θα ξεπερνάει τους 2.000, με εκατοντάδες ευγενείς και ηγέτες άλλων κρατών να μην δίνουν το παρών.

Επιπλέον, το dress code θα είναι τόσο αυστηρό, με τους περισσότερους να αναμένεται να φορέσουν απλά κοστούμια και όχι επίσημες στολές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement