Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Επιστρέφουν οι «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιστρέφει με τους «Πρωταγωνιστές» μέσα από τη συχνότητα του Alpha.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιστρέφει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες με την εκπομπή «Πρωταγωνιστές», δίνοντας στη δημοσιότητα το τρέιλερ της πρώτης εκπομπής.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, μετά το τέλος της ενασχόλησής του με την πολιτική, επιστρέφει στην τηλεόραση – αυτή την φορά μέσα από την συχνότητα του ALPHA- και ασχολείται στην πρώτη εκπομπή του νέου αυτού κύκλου με θέματα που αφορούν την κοινότητα των Ρομά της Ελλάδας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτηση του στο Facebook, προαναγγέλλει την έναρξη της εκπομπής του ενώ δημοσιεύει και το τρέιλερ, γράφοντας χαρακτηριστικά «οι νέες αρχές έχουν ανάγκη από παλιούς φίλους. Και οι Πρωταγωνιστές από πάθος».

Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη
«Με τον Θανάση έχουμε περπατήσει τα ίδια μέρη, όχι όμως πάντα μαζί. Στον καταυλισμό που μεγάλωνε πήγαινα συχνά για συζητήσεις και φωτογραφίες. Ο Θανάσης ήταν τότε δέκα, δώδεκα χρονών εγώ είκοσι. Εννιά αδέλφια είχε και η μάνα του μούσκευε το ξεραμένο ψωμί και το πασπάλιζε με ζάχαρη για να τα χορτάσει. Εγώ έφτανα με το μηχανάκι μου στον καταυλισμό, φτωχός αλλά χορτάτος. Γιατί όπως λέει και ο Μπρεχτ: «υπάρχουν άλλα πατώματα / και ακόμα και εμάς τους κακότυχους, υπάρχουν άλλοι που καλότυχους μας λένε». Και όταν έβρεχε δεν πήγαινα. Αυτός όταν έβρεχε τυλιγόταν με νάιλον και κουβέρτες. Νάιλον – κουβέρτα, νάιλον – κουβέρτα… Όσες περισσότερες στρώσεις νάιλον έβαζε τόσο μεγάλωναν οι πιθανότητες να ξυπνήσει στεγνός.

Όλα αυτά τα θυμόμασταν και γελάγαμε τα χρόνια που συναντιόμασταν στα πανηγύρια, σε γάμους κυρίως, στην Αγία Βαρβάρα. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος είχε αποκτήσει πια επώνυμο και πολλούς πολλούς φίλους. Και σήμερα το κλαρίνο του ακούγεται παντού. Από τα γλέντια στα νησιά μέχρι τις μεγάλες πίστες. Έγινε περιζήτητος και για την τηλεόραση. Τον Σεπτέμβρη λοιπόν που σχεδόν τυχαία βρεθήκαμε ξανά, του είπα ότι «σκέφτομαι να ξεκινήσω τους Πρωταγωνιστές». Δεν μου απάντησε – νόμισα ότι δεν με άκουσε – αλλά αυτός έφερε το κλαρίνο στο στόμα και άρχισε, έτσι με μιας και χωρίς πρόβα, να μου παίζει το Stray των Calexico.

Ε, την επόμενη εβδομάδα δώσαμε ραντεβού στο στούντιο. Γιατί οι νέες αρχές έχουν ανάγκη από παλιούς φίλους. Και οι Πρωταγωνιστές από πάθος.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη δεκαετία του 1930 έως και σήμερα, οι περιπτώσεις των αυτοκινήτων με ανακλινόμενα φώτα είναι πάντα αξιομνημόνευτες. Βλέπετε και μόνο για αυτό το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ...

Advertisement