Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Hurriyet για τον τρόπο κάλυψης των δηλώσεων Ερντογάν από ελληνικά ΜΜΕ: «Πρόκληση από τον ελληνικό Τύπο»

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Hurriyet, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της στον δικτυακό της τόπο αναφέρεται στον τρόπο που κάλυψαν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τιςδηλώσεις του Τούρκου προέδρου στον εορτασμό, χθες βράδυ στο προεδρικό μέγαρο, της 101ης επετείου από την έναρξη της αντεπίθεσης των τουρκικών δυνάμεων κατά του Ελληνικού Στρατού το 1922, που οδήγησε στην κατάρρευση του Μικρασιατικού Μετώπου.

Ο τίτλος που χρησιμοποιεί η τουρκική εφημερίδα είναι «H γείτονας ξεπέρασε τα όριά της… Σκανδαλώδες πρωτοσέλιδο! Πρόκληση κατά Ερντογάν από τον ελληνικό Τύπο» και στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρεται:

«Ενώ οι “πάγοι” συνεχίζουν να λιώνουν στις σχέσεις με την Αθήνα, ο Τύπος της γείτονος δημοιεύει μια προκλητική είδηση. Στοχοποιώντας τον πρόεδρο Ερντογάν, ο ελληνικός Τύπος εμφανίστηκε ενώπιον των αναγνωστών του με σκανδαλώδεις τίτλους.

»Μετά τις καταστροφές στην Τουρκία και την Ελλάδα, οι “πάγοι” μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας λιώνουν με γοργούς ρυθμούς.

»Ενώ οι δύο χώρες που τείνουν χείρα βοηθείας η μία στην άλλη,λαμβάνουν μέτρα για την επίλυση των διαφορών, η συνάντηση του προέδρου Ερντογάν με τον Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ήταν το πιο ξεκάθαρο δείγμα της θετικής προόδου στις διμερείς σχέσεις.

»Με τα βήματα που έγιναν μετά τις καταστροφές στις δύο χώρες, άνεμοι φιλίας πνέουν μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.

»Ωστόσο, παρ’ όλες αυτές τις θετικές εξελίξεις, ο Τύπος της γείτονος στοχοποίησε για άλλη μια φορά τον Πρόεδρο Ερντογάν. Η Καθημερινή, η οποία έδωσε μεγάλη έκταση στις χθεσινές δηλώσεις του Ερντογάν, εμφανίστηκε ενώπιον των αναγνωστών της με έναν σκανδαλώδη τίτλο: “Θρασύτατος ο Ερντογάν: Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη”.

»Η ελληνική εφημερίδα ανέφερε στην είδησή της: “Ο Ερντογάν έκανε μια σειρά από προκλητικές δηλώσεις στην ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης. Ο Ερντογάν είπε ότι οι Έλληνες ισοπέδωσαν και έκαψαν τη Σμύρνη, προσθέτοντας ότι ο Αύγουστος είναι ένας ιδιαίτερος μήνας για την Τουρκία, «γιατί κερδίσαμε στην Κύπρο, στη Σμύρνη και στo Ματζιγκέρτ»”.

»Το Πρώτο Θέμα επέλεξε τον τίτλο “Πρωτοφανείς προκλήσεις του Ερντογάν”. Η ελληνική εφημερίδα, η οποία συμπεριέλαβε σκανδαλώδεις εκφράσεις στην είδησή της, υποστήριξε ότι ο Ερντογάν παραποίησε ιστορικά γεγονότα».

Στην ίδια είδηση της Hurriyet γίνεται αναφορά και στις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Ελλάδα το ευχετήριο μήνυμα του Στρατηγείου Χερσαίας Διοίκησης του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη:

«Ο εορτασμός της “Ημέρας της Νίκης” της 30ής Αυγούστου από τη Συμμαχική Διοίκηση Χερσαίας Διοίκησης του ΝΑΤΟ (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ψυχρολουσία στην Αθήνα.

»Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, η Αθήνα επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στο ΝΑΤΟ. Το Έθνος ανέφερε ότι η Αθήνα θεώρησε το μήνυμα αυτό απαράδεκτο.

»Το Πρώτο Θέμα υπενθύμισε ότι παρόμοιο μήνυμα είχε δημοσιευθεί και πέρυσι και ανέφερε: “Η δημοσίευση παρόμοιου μηνύματος πέρυσι προκάλεσε την αντίδραση της Αθήνας, η οποία οδήγησε στη διαγραφή της ανάρτησης”.»Το in.gr έγραψε ότι εστάλη γραπτή επιστολή διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

Advertisement