Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Tι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τη συνέντευξη του Γ. Γεραπετρίτη στην ΕΡΤ – Ανθελληνικά σχόλια στα αλβανικά μέσα

Mια ημέρα μετά τησυνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, όπου αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές και ελληνοαλβανικές σχέσεις, μεγάλη έκταση δίνει ο Τύπος και στις δύο χώρες στις δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε ομιλία στους Τούρκους πρέσβεις στην 14η ετήσια διάσκεψη των Τούρκων πρέσβεων που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Άγκυρα λέγοντας μεγαξύ άλλων ότι «ο διάλογος και η διπλωματία είναι τα δύο όπλα που θα χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Δεν θέλουμε φιλονικίες, δεν θέλουμε να μαλώσουμε, να αυξήσουμε τις διενέξεις με κανέναν. Θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων μας».

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Κωνταντινούπολη, Γιάννης Μανδαλίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν εστίασε στην αναφορά του ότι «δεν έχουμε προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε. Μπορούμε να συνομιλούμε με όλους και να βρούμε έναν κοινό τόπο».

Μέχρι στιγμής επίσημη αντίδραση από την τουρκική πλευρά δεν υπήρξε για την συνέντευξη του Έλληνα ΥΠΕΞ. Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν εκτενώς στην συνέντευξη του κ. Γεραπετρίτη στην ΕΡΤ δίνοντας ωστόσο μεγαλύτερο βάρος στη δήλωσή του για τις σχέσεις με την Αλβανία εξαιτίας της προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Μπελέρη

Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Έλληνα ομογενή αιρετού άρχοντα μίλησε στην εκπομπή και ο Παναγιώτης Μπάρκας από την Αλβανία λέγοντας ότι τα εγχώρια ΜΜΕ εστίασαν στη δήλωση του κ. Γεραπετρίτη ότι «η Αλβανία πυροβολεί τα πόδια της στην υπόθεση Μπελέρη»

«Δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την αλβανική πλευρά. Ωστόσο, παρά το καλοκαίρι, όλα τα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολήθηκαν με τη συνέντευξη του κυρίου Γεραπετρίτη» δήλωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ σχολίαζοντας ότι στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και ιδίως στα ηλεκτρονικά, υπάρχει έντονο ανθελληνικό κλίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement