Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Αισιοδοξία για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Παράθυρο ευκαιρίας για επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών

Παράθυρο ευκαιρίας για επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων “βλέπει” ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την περιορισμένη τουρκική παραβατικότητα στον αέρα και την καλύτερη συνεργασία με τις τουρκικές αρχές στο μεταναστευτικό.

Ακριβώς σε αυτό το ορόσημο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους της Λιθουανίας και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στρέφει τις κεραίες της η ελληνική κυβέρνηση. «Αυτό το οποίο απομένει να διαπιστώσουμε στη συνάντηση στο Βίλνιους, είναι κατά πόσο η Άγκυρα πραγματικά θέλει να γυρίσουμε σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αλλά αυτό θα το διαπιστώσουμε αφότου έχω ολοκληρώσει αυτή τη συνάντηση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στην κυβέρνηση εκφράζουν αισιοδοξία για το επικείμενο τετ α τετ των δύο ηγετών. Και, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει κακό σενάριο.

Πριν το ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν προηγούνται τα εσωτερικά ορόσημα, δηλαδή οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται με την ομιλία του πρωθυπουργού. Μία ομιλία που δε θα αποτελείται από έναν μακρύ κατάλογο μέτρων, αλλά θα έχει έντονο ιδεολογικό πρόσημο.

Μένει να δούμε, πάντως, κατά πόσο υπάρχει ενδεχόμενο για κάποια μέτρα-έκπληξη που σχετίζονται με τη στήριξη της κοινωνίας. Άλλωστε ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα αρκεστεί στο “καλάθι του νοικοκυριού“. «Ναι, το “Καλάθι του Νοικοκυριού” θα συνεχιστεί για ακόμα έξι μήνες, γιατί ήταν ένα επιτυχημένο μέτρο το οποίο έδωσε πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές. Δεν θα αρκεστούμε μόνο εκεί, θα περιμένετε τις προγραμματικές δηλώσεις μου στη Βουλή, όπου θα μπορώ να είμαι πιο συγκεκριμένος» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησής του που αναμένεται να κατατεθούν εντός του Ιουλίου, με τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά για την υποχρεωτική κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων.

Σχετικά με την υπόθεση Μπελέρη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του για την παρατεινόμενη φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και εξέπεμψε νέο σαφές μήνυμα στην Αλβανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να τοποθετηθεί για μία πιθανή προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στο χώρο της κεντροαριστεράς, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Ρωτάτε τον λάθος άνθρωπο. Για την παραίτηση του κ. Τσίπρα δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Θα τεθεί στην κρίση της ιστορίας. Εγώ μπορώ να μιλήσω για το δικό μας κόμμα, για τη Νέα Δημοκρατία, για τη μεγάλη διεύρυνση την οποία πετύχαμε. Το πρώτο μέλημά μου αυτή τη στιγμή είναι να υλοποιήσω το κυβερνητικό έργο με μεγάλη ταχύτητα. Γι’ αυτό εκλεγήκαμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement