Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Επικοινωνία Ν. Δένδια – Ε. Ράμα για τη σύλληψη Μπελέρη ― Παραμένει υπό κράτηση

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, για τη σύλληψη στην Αλβανία τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ Διονύση Φρέντι Μπελέρη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε ενημερώσει για το ζήτημα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Νωρίτερα η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, πραγματοποίησε διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Υπό κράτηση παραμένει ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, ο οποίος συνελήφθη τα μεσάνυχτα από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεργάτες του έχουν αφεθεί ελεύθεροι, αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας.

Διάβημα της Αθήνας στο ΥΠΕΞ της Αλβανίας

Με σφοδρότητα αντέδρασαν οι φορείς της μειονότητας, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, για την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζουν επίθεση εναντίον του ελληνισμού της Αλβανίας, ενώ η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποίησε διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Ποιος είναι ο Φρέντι Μπελέρης

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Στην πορεία προς την κάλπη, ο Φρέντι Μπελέρης δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από μερίδα του Τύπου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, που λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του φέρεται να δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως την επόμενη των εκλογών θα «λογαριαστεί προσωπικά» μαζί του.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement