Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία: Οι προκλήσεις και η ανησυχία για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο καθώς τα περιστατικά παρενόχλησης ελληνικών σκαφών είναι καθημερινά.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τουρκίας

Χουρριγιέτ: «Η Άγκυρα κατονόμασε»

Mιλλιέτ: «Ο εκβιασμός των γερουσιαστών για τα F-16»

Γενί Μπιρλίκ: «Τραβά τα βρώμικα χέρια σου – Αναγνωρίστε την ΤΔΒΚ»

Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το Φαρμακονήσι.

Στο συγκλονιστικό ντοκουμέντο διακρίνεται μία τουρκική ακταιωρός να έχει εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και χωρίς καμία πρόκληση αρχίζει να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς δίπλα και μπροστά στο ελληνικό σκάφος, προσπαθώντας να το εμβολίσει θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων Λιμενικών.

Η εικόνα κόβει την ανάσα, με τα έμπειρα στελέχη του ελληνικού λιμενικού να έχουν ακροβολιστεί στην πρύμνη του σκάφους με τα όπλα στα χέρια.

Ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος σχολίασε: «Η κόντρα ΗΠΑ με την Τουρκία καλά κρατεί και μέσα σε αυτό πλαίσιο έχω την αίσθηση ότι οι διαβεβαιώσεις που είχαμε από τις μεγάλες δυνάμεις το τελευταίο διάστημα ότι προεκλογικά δεν πρόκειται να γίνει κάτι σε σχέση με την Ελλάδα, δεν ξέρω κατά πόσο είναι πια ισχυρές, λόγω του κλίματος που έχει διαμορφωθεί. Βλέπω, ακόμα, την τουρκική αντιπολίτευση τελευταία να εκπέμπει σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον Ερντογάν, μιλώντας για συνεργασία και αποκατάσταση σχέσεων με τους γείτονες. Εμείς δεν πρέπει να χαλαρώσουμε δευτερόλεπτο».

Ο πρόεδρος του συλλόγου μεγάλων πελαγίσιων ψαριών, Γιώργος Κατσοτούρχης, από την Κάλυμνο σχολίασε για το περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό.

«Είναι μία ιστορία που επαναλαμβάνεται δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Το παλεύουμε κάθε μέρα, ζούμε με αυτές τις συνθήκες και πολλές φορές το διασκεδάζουμε κιόλας. Δεν έχουμε φόβο μέσα μας, αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με ψυχραιμία και πιστεύουμε ότι μία μέρα θα εξομαλυνθούν τα πράγματα».

Με την σειρά του ο αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Παπανικολάου σχολίασε επί του περιστατικού: «Αυτό το βίντεο, δυστυχώς, δεν δείχνει μία επαγγελματική αντιμετώπιση από το Λιμενικό. Δεν είναι εμφάνιση αυτή με ένα όπλο να απειλούν πληρώματα τα οποία είναι εκπαιδευμένα, δεν έχουν τις στολές που θα έπρεπε να έχουν».

Ωστόσο ο κ. Δεσποτόπουλος απάντησε: «Αυτό που είναι κανόνας στον Λιμενικό είναι ακριβώς αυτό που ακολουθήθηκε, δηλαδή λεκτική προειδοποίηση και πυροβολισμός στον αέρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

H ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ θα χτυπήσει δυνατά και φέτος στη Βολισσό στο δεύτερο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Βόρειας Χίου το #1 VOLISSOS SUMMER FESTIVAL 2024 που θα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συμμαχίας Αξιών για την άμεση κατασκευή στεγάστρου στην στάση του Αστικού ΚΤΕΛ Στον νέο υπαίθριο χώρο, κοντά στο σταθμαρχείο,  που χρησιμοποιεί το αστικό...

ΧΙΟΣ

Αγίου Πνεύματος 2024: Τι ισχύει για τα εμπορικά καταστήματα, τους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα και τις τράπεζες Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα της Χίου,...

ΧΙΟΣ

Χρήστος Θηβαίος – Παναγιώτης Μάργαρης Ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης έρχονται για μια και μοναδική εμφάνιση την Κυριακή 14 Ιουλίου  στη Χίο....

Advertisement