Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στις τουρκικές προκλήσεις: Η γειτονιά μας δεν χρειάζεται ταραξίες

Με αυστηρό τόνο απαντά η Αθήνα στις νέες προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επανέλαβε σήμερα πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.

«Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των (ελληνικών) χωρικών υδάτων, όχι κατά 12 μίλια, αλλά ούτε κατά 1 μίλι στο Αιγαίο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου για να λάβει λίγο αργότερα την απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου ότι η τακτική των απειλών και των προκλήσεων, στην οποία επιδίδεται η Τουρκία, είναι απολύτως αδιέξοδη.

«Η Ελλάδα ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται. Θα ήταν χρήσιμο οι Τούρκοι αξιωματούχοι να αναλογιστούν το αδιέξοδο και να μην συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο και τη νέα χρονιά» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, τόνισε από πλευράς του ότι η «η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι υπάρχουν κανόνες που ακολουθούν όλα τα πολιτισμένα και ευνομούμενα κράτη. Το να απειλείς με χρήση βίας επειδή δεν σου αρέσουν οι κανόνες, παραπέμπει σε άλλους αιώνες και σίγουρα όχι στον 21ο».

«Είναι δε, απορίας άξιο ο απειλών να απαιτεί ταυτόχρονα από τον αμυνόμενο να αποστερηθεί τα νόμιμα μέσα προστασίας της κυριαρχίας του. Η γειτονιά μας δεν χρειάζεται ταραξίες, δεν χρειάζεται αναχρονιστικούς αναθεωρητισμούς. Χρειάζεται κράτη που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο, όπως η Ελλάδα, η οποία το έχει αποδείξει μέσω συμφωνιών που έχει συνάψει με γειτονικές χώρες βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Στην ωμή και πρωτόγνωρη για τα σύγχρονα δεδομένα απειλή βίας, η Ελλάδα προτάσσει τους κανόνες, ασκώντας όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο» κατέληξε.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται στον Τύπο της Τουρκίας οι αναφορές στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για τις επισκέψεις του στα νησιά. Με τίτλο «Ο Έλληνας διοικητής ποζάρει σε κατεχόμενο νησί» δημοσιεύεται ρεπορτάζ στην αντιπολιτευόμενη Σοζτζου που αναφέρεται στην επίσκεψη του στρατηγού Φλώρου στην Ψέριμο «όπου η Αθηνα έχει εγκατασταθεί κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου» όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο το οποίο επισημαίνει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ «τράβηξε μια φωτογραφία με την ακτή της Αλικαρνασσού πίσω του».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement