Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Απειλεί ο Ερντογάν την Ελλάδα από ευρωπαϊκό έδαφος: «Ξαφνικά μπορεί να έρθουμε τη νύχτα»

«Φωτιά» πήρε το δείπνο που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (06.10.2022), στην άτυπη σύνοδο 44 ηγετών κρατών της Ευρώπης, που διεξάγεται στην Πράγα καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε να κάνει νέες ακραίες δηλώσεις και να απειλήσει την Ελλάδα από ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο  Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, και ενώ είχε ήδη επιχειρήσει «μετωπική» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του δείπνου φάνηκε για ακόμα μια φορά προκλητικός δηλώνοντας πως «όχι μόνο η Ελλάδα αλλά οποιαδήποτε χώρα μας επιτίθεται, η απάντησή μας είναι πάντα: «Ξαφνικά, μπορεί να έρθουμε τη νύχτα. Πρέπει να το γνωρίζουν αυτό».

Ερντογάν σε Έλληνα δημοσιογράφο: Θα έρθουμε νύχτα – Σωστά καταλάβατε

O Τούρκος πρόεδρος όμως δεν σταμάτησε εκεί. «Ο Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την ομιλία μου. Όλες οι πολιτικές της Ελλάδας βασίζονται σε ψέματα. Δεν υπάρχει ειλικρίνεια, και η πολιτική της βασίζεται στο ψέμα”, είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν ο Ερντογάν εννοεί οτι θα επιτεθεί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι “θα έρθουμε ξαφνικά μία νύχτα”, ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε: «Σωστά καταλάβατε. Δεν έχει σημασία ποια χώρα θα μας επιτεθεί, η απάντηση μας είναι ότι θα έρθουμε μία νύχτα».

Λίγη ώρα νωρίτερα και κατά την διάρκεια του δείπνου των ηγετών στην Πράγα όταν πήρε τον λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τέλος της παρέμβασής του κατηγόρησε απρόκλητα την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση και ότι προκαλεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκηα να δίνει άμεσα σκληρή απάντηση.

Σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο αμέσως και του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών. Και ότι αντί να προκαλεί εντάσεις θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Για άλλη μία φορά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να παρουσιαστεί ο ίδιος ως… ειρηνοποιός και να παρουσιάσει τη χώρα του… θύμα των προκλήσεων της Ελλάδας, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκεί για να του απαντήσει άμεσα.

«Κάποιοι σύμμαχοι επιλέγουν να αυξάνουν την ένταση και τις προκλήσεις. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Τουρκία προστατεύει τα συμφέροντα της. Δεν θέλουμε ένταση με κανέναν γείτονα μας. Θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει του Διεθνούς Δικαίου», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Πράγα: Δεν συναντήθηκαν ούτε τα βλέμματά τους – Η στιγμή που ο Ερντογάν βλέπει τον Μητσοτάκη στην οικογενειακή φωτογράφιση

Τεταμένες φαίνεται πως είναι οι σχέσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό της χώρας μας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες των χωρών έχουν πάρει θέση για την οικογενειακή φωτογραφία. Τη στιγμή που ο Ερντογάν μπαίνει στην αίθουσα και σπεύδει στο σημείο της φωτογράφισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας. Τα βλέμματα των δύο ηγετών δεν συναντήθηκαν.  Μετά το πέρας της οικογενειακής φωτογράφισης, ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε να συνομιλεί με τον κ. Σάντσεθ. Όταν ολοκλήρωσε την κουβέντα κατευθύνθηκε προς την αίθουσα που θα καθίσει.

Μέχρι στιγμής όπως δήλωσε ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ή κάποια τελευταία εξέλιξη σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο συνάντησης, οπότε δεν υπάρχει κάτι νεότερο ως προς το ζήτημα αυτό.

Από εκεί και πέρα, αύριο Παρασκευή (7/10) ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει για όλο το φάσμα της τουρκικής προκλητικότητας τους Ευρωπαίους εταίρους. Όπως ξέρετε, το αυριανό είναι ένα άτυπο Συμβούλιο Κορυφής στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας που γίνεται στην Πράγα. Ακολουθεί το επόμενο Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η ελληνική πλευρά στον κατάλληλο τόπο και χρόνο, ό,τι θεωρεί ότι είναι καλύτερο για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, πάντοτε το κάνει με αποτελεσματικότητα.

Σύνοδος της Πράγας: Δείτε το χαρακτηριστικό πλάνο 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement