Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν: «Συμβουλεύουμε την Ελλάδα να απέχει από συμπεριφορές που θα οδηγήσουν τον λαό της στην καταστροφή»

Ο αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ, Γιάννης Μπαλτζώης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Σωτήρης Σέρμπος, μίλησαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις τουρκικές προκλήσεις, την επιθετική ρητορική του Ερντογάν, και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την πλευρά της Τουρκίας.
Ξεκίνησε χθες, 1η Οκτωβρίου, η νέα σύνοδος της τουρκικής βουλής, μετά από διακοπή τριών μηνών, με τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αναφέρεται, ως συνήθως, και στην Ελλάδα, εκτοξεύοντας τις συνήθεις απειλές.

«Ο οπλισμός της Ελλάδας είναι ασυμβίβαστος με τη λογική, την κατανόηση και τη συμμαχία. Ξέρουμε ποιος προσπαθεί να “αμολήσει” την Ελλάδα πάνω μας. Με κάθε ευκαιρία λέμε ότι έχουμε επίγνωση του παιχνιδιού που παίζεται», δήλωσε ο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας αυτό που υποστηρίζει διαρκώς το τελευταίο διάστημα, ότι κάποιοι «άλλοι» μας χρησιμοποιούν και μας εξοπλίζουν εις βάρος της δικής του χώρας.

Και συνέχισε με παραινέσεις και… «συμβουλές»: «Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να ακολουθήσει μια πολιτική προβοκάτσιας και δεν θα το κάνει. Συμβουλεύουμε την Ελλάδα να απέχει από συμπεριφορές που θα οδηγήσουν τον λαό της στην καταστροφή», όπως είπε – πάντοτε σκεπτόμενος το καλό του ελληνικού λαού.

Ο αντιστράτηγος, Γιάννης Μπαλτζώης μιλώντας επί του θέματος δήλωσε πως «έχει ικανό τον Ερντογάν για όλα» και συμπλήρωσε πως εάν τα ποσοστά του ανεβαίνουν με την συγκεκριμένη ρητορική που έχει υιοθετήσει, τότε θα τη συνεχίσει.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι η ρητορική μίσους, ο παροξυσμός που δεν την έχουμε ξαναδεί στην παγκόσμια ιστορία…άρα εκτιμώ πως ο κύριος Ερντογάν δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει με σταυρωμένα χέρια και να χάσει, θέλει ένα λάφυρο και το λάφυρο πρέπει να είναι κάτι το ελληνικό» προσέθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπαλτζώης τόνισε πως είναι πολύ πιθανό να εκτονωθεί με κάποιο επεισόδιο το αφήγημα του Τούρκου προέδρου.

«Είναι κομμάτι της τακτικής του και στο πώς διαπραγματεύεται και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται για πολλά και σε πολλά επίπεδα, να είσαι όσο το δυνατόν πιο πειστικός σε αυτό που λες, για αυτό και το κάνει σε τόσα πολλά επίπεδα» εξήγησε ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Σωτήρης Σέρμπος.

Ο καθηγητής τόνισε πως το βασικό πρόβλημα του Τούρκου προέδρου είναι η χαμένη αξιοπιστία του, την οποία προσπαθεί να κερδίσει με τη σκληρή ρητορική, αν και καταφέρνει το ακριβώς αντίθετο.

«Η Ελλάδα πρέπει πάντοτε προς τον διεθνή παράγοντα να περνάει ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει το πλαίσιο των θεμελιωδών κανόνων του παιχνιδιού, κάτι το οποίο προϋποθέτει ουσιαστικές προϋποθέσεις και από την απέναντι πλευρά» δήλωσε ο καθηγητής ερωτώμενος για το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο στη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement