Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

«Αργώ»: Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία η ελληνογαλλική απόβαση κομάντο στην Σκύρο

Στριμωγμένος στο καναβάτσο είναι πλέον ο Ερντογάν και με σπασμωδικές κινήσεις που δείχνουν πανικό προσπαθεί να αντιστρέψει την κατάσταση εις βάρος του. Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα και δεν διστάζει να επιτεθεί τόσο κατά των ΗΠΑ όσο κατά κατά χωρών της Ευρώπης.
Έλληνες και Γάλλοι κομάντο επιχειρούν απόβαση στα παράλια της Σκύρου στο πλαίσιο της άσκησης «Αργώ».

Άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήμ,ατα αποβιβάζονται στο νησί από τα γαλλικά μεταγωγικά, υποστηριζόμενα από ελικόπτερα απάτσι και αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.

Η άσκηση είχε ως στόχο την κοινή εκπαίδευση του προσωπικού των ειδικών επιχειρήσεων από τις δύο χώρες σε μία σειρά απαιτητικών σεναρίων.

Επίθεση κατά πάντων
Στην άλλη πλευρά του Αιγαίου η Άγκυρα βάλει κατά πάντων. Την σκυτάλη μετά τον πρόεδρο Ερντογάν πήρε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που μαζί με τα ελληνικά νησιά, έβαλε στο στόχαστρο και τις ΗΠΑ.

«Ενώ η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς των αφοπλισμένων νησιών κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, δεν θα δεσμευτούμε, θα λάβουμε επίσης τα απαραίτητα μέτρα. Οι ΗΠΑ λαμβάνουν μέτρα υπέρ της Ελλάδας διαταράσσοντας την πολιτική της ουδετερότητας. Στο παρελθόν ακολουθούσε πολιτική ισορροπίας», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ προς την Κυπριακή Δημοκρατία έχει προκαλέσει την οργή του Ταγίπ Ερντογάν. Φιλοκυβερνητικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να ζητήσει την αναγνώριση από τον ΟΗΕ του ψευδοκράτους στην Κύπρο, σε μία προσπάθεια να εγείρει νέες αξιώσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία αμφισβήτησε το χώρο που έχει δεσμεύσει η Ελλάδα για την άσκηση Ευνομία στην ανατολική Μεσόγειο, στην οποία θα συμμετέχουν Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Κύπρος, και προχώρησε σε έκδοση ANTI-NAVTEX, τονίζοντας πως η περιοχή είναι δικής της δικαιοδοσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Automated Shift Assistant βασίζεται σε μια έξυπνη τεχνολογία με δύο ηλεκτρομηχανικούς ενεργοποιητές να αυτοματοποιούν τη λειτουργία του συμπλέκτη και την αλλαγή σχέσεων στο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μια τελευταία ρύθμιση στο ζήτημα έκδοσης στοιχείων κυκλοφορίας για χρήση οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα – τρέιλερ), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως ειδικού...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H κατασκευή μιας μονάδας συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης έχει ξεκινήσει, μαζί με έργα επέκτασης των χώρων κατασκευής αμαξωμάτων, συναρμολόγησης και logistics. Συνολικά 800 εκατομμύρια...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο Cupra Formentor έρχεται με υψηλές φιλοδοξίες, βαδίζοντας στα χνάρια του επιτυχημένου προηγούμενου SUV. Το Cupra Formentor είναι το best seller της εταιρείας...

Advertisement