Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Η Αθήνα διεθνοποιεί τις τουρκικές προκλήσεις (video)

Η διεθνοποίηση των τουρκικών προκλήσεων είναι η απάντηση της Ελλάδας στην εμπρηστική ρητορική της Άγκυρας. Ο Νίκος Δένδιας έστειλε επιστολές στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, στις οποίες παραθέτει τις απειλές του Ερντογάν και κορυφαίων Τούρκων αξιωματούχων. Αυστηρή γλώσσα όμως και από την Κομισιόν που καλεί την Άγκυρα να εγκαταλείψει τον δρόμο των προκλήσεων.

Σε νέο γύρο διεθνοποίησης της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας προχωρά η Αθήνα. Εκτός από τους Ευρωπαίους εταίρους και την Ουάσιγκτον, ο Νίκος Δένδιας ενημερώνει για τις πρωτοφανείς ενέργειες της Άγκυρας τον Γενικό Γραμματέα και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τον Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Διπλωματικές Πηγές  αναφέρουν πως στις εν λόγω επιστολές θα παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων. Η Ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός.

Ο τουρκικός αναθεωρητισμός θα τεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του Νίκου Δένδια με την Γαλλίδα ομόλογό του, η οποία βρέθηκε στην Άγκυρα απ’ όπου και κατήγγειλε εμμέσως τη στάση της Τουρκίας στο ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Η Κατρίν Κολονά υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, δήλωσε: «Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι χώρες που δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις δεν χρησιμοποιούνται ως βάση για την καταστρατήγηση των κυρώσεων που έχει υιοθετήσει το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας».

Ράπισμα κατά της Άγκυρας από την Κομισιόν και την Τσεχία, προεδρεύουσα της Ένωσης για το τρέχον εξάμηνο. Ο Πίτερ Στάνο εκπρόσωπος της Κομισιόν, τόνισε πως: «Γνωρίζουμε αυτές τις δηλώσεις, τις επιθετικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, οι οποίες είναι πηγή ανησυχίας. Η κυριαρχία και η ακεραιότητα των κρατών-μελών της Ε.Ε. θα πρέπει να γίνονται σεβαστές».

«Ένας από τους στόχους της Τσεχικής Προεδρίας είναι η προώθηση του διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας. Η απαράδεκτη απειλή κατά κρατών- μελών της ΕΕ, όπως αυτή κατά της Ελλάδας σε πρόσφατη ομιλία του Προέδρου Ερντογάν δεν βοηθά καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας.

Απάντηση στον Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος μίλησε ανυπόστατα για υπόθαλψη τρομοκρατών στην Ελλάδα, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε: «Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών επαναλαμβάνει τα γνωστά και προκλητικά σε βάρος της Ελλάδας. Όλα όσα, όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Νέα υπέρπτηση από τουρκικό drone σημειώθηκε πάνω από την Κίναρο.

Οι τουρκικές απειλές έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία. Μέσα σε λίγες μέρες ο Ερντογάν έχει προχωρήσει σε ακραίες δηλώσεις: Από την απειλή «Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», μέχρι και το «Ρίξαμε τους άπιστους Έλληνες στη θάλασσα» και «Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ». Ακόμη και ο κυβερνητικός του εταίρος Μπαχτσελί είχε απειλήσει με απόβαση στα ελληνικά νησιά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη δεκαετία του 1930 έως και σήμερα, οι περιπτώσεις των αυτοκινήτων με ανακλινόμενα φώτα είναι πάντα αξιομνημόνευτες. Βλέπετε και μόνο για αυτό το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ...

Advertisement