Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

«Χαστούκι«» Γερμανίας σε Τουρκία για τον χάρτη Μπαχτσελί: Απαράδεκτη οποιαδήποτε αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας

Ξεκάθαρη θέση υπέρ των ελληνικών συμφερόντων παίρνει ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Ερνστ Ράιχελ, αναφορικά με το θέμα του άνευ προηγουμένου χάρτη δίπλα στον οποίο φωτογραφήθηκε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ειδικότερα, ο κ. Ράιχελ κοινοποίησε την χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να λάβει θέση για τον χάρτη που απεικονίζει ως τουρκικά το μισό Αιγαίο και την Κρήτη.

Ο κ. Ράιχελ τονίζει πως η γερμανική θέση είναι ξεκάθαρη σε αυτό το ζήτημα. “Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας είναι απαράδεκτη”, αναφέρει την ανάρτηση του στο Twitter.

 

 

 Πού οφείλεται η αφωνία Ερντογάν για τις προκλήσεις Μπαχτσελί

Καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για τον προκλητικό χάρτη του κυβερνητικού εταίρου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Εάν βγει και πει ανοιχτά πως δεν είναι αυτή η θέση μας θα έχει πρόβλημα με τον Μπαχτσελί, ενώ εάν πει πως πρόκειται για επίσημη θέση της τουρκικής κυβέρνησης, τότε θα ξεσηκωθεί όλη η ΕΕ αλλά και οι ΗΠΑ και τα F-16 δεν θα τα πάρει ποτέ.

Την ίδια ώρα, ο αντιπολιτευόμενος τουρκικός Τύπος σχολιάζει ότι ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δημιούργησε πολιτική κρίση με την Ελλάδα ποζάροντας δίπλα σε χάρτη που δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο και την Κρήτη. Αναδεικνύουν παράλληλα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Ερντογάν να απαντήσει εάν πρόκειται για επίσημη τουρκική θέση. Στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, απλά το θέμα «εξαφανίστηκε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

LIFESTYLE

  “Ο Χριστός είπε “και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν”, γεννιέται ένα παιδί και αυτή είναι η μόνη οικογένεια” διευκρινίζει η Βέφα Αλεξιάδου....

Advertisement