Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Συγκλονίζει η πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Σαρτανά: «Από τις 6 το πρωί μας βομβαρδίζουν και πάλι»

Η πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Σαρτανά, Ναταλία Παπακίτσα, ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει». Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί, τόνισε πως από τις 6 το πρωί τους βομβαρδίζουν ξανά στον Σαρτανά και αποκάλυψε ότι ήταν 76 ώρες στο υπόγειο, μέσα στο κρύο.

«Τόσες ημέρες ζητήσαμε βοήθεια για να φύγουν τα παιδιά από εδώ. Έχουν σκοτώσει παιδάκια. Τι φταίνε οι άνθρωποι;», ανέφερε ξεσπώντας σε κλάματα η Ναταλία Παπακίτσα.

Όπως είπε από τις 6 το πρωί της Κυριακής συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί. Σύμφωνα με την ίδια οι νεκροί στο χωριό μπορεί να είναι περισσότεροι γιατί «ποιος ξέρει πόσοι και ποιοι είναι ακόμα μέσα στα κατεστραμμένα σπίτια;».

«76 ώρες καθίσαμε στο υπόγειο και μέσα στο κρύο χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο», περιέγραψεε την κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι του χωριού.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Σαρτανά, τα πέντε παιδιά που είναι μαζί της είναι ηλικίας από 13 έως 19 ετών, προσθέτοντας ότι για δύο ημέρες είναι χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με την ίδια στο καταφύγιό που κρύφτηκε βρέθηκε μαζί με άλλα 15 άτομα. «Κανείς δεν μας είπε ότι ξεκίνησε ο πόλεμος. Άρχισαν οι βομβαρδισμοί και τρέξαμε να κρυφτούμε. Εγώ ζήτησα βοήθεια για τα παιδιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

Advertisement