Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιτυχημένη επιχείρηση αποτροπής τουρκικού σκάφους με 180 επιβαίνοντες από το Λιμενικό Σώμα

Γράφει η Μαρία Μ. Κάργα

Άλλη μια προσπάθεια παράνομης εισόδου στη χώρα μας από τουρκικό σκάφος, αντιμετωπίστηκε με μεγάλη επιτυχία από το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα.

Ειδικότερα, τουρκικό σκάφος με 180 επιβαίνοντες προσπάθησε τα ξημερώματα της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου να εισέλθει παράνομα στην χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του xiakoslaos.gr εντοπίστηκε έγκαιρα στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου και ώρα 04:00 πλοιάριο με επιβαίνοντα (150) άτομα από σκάφος του λιμενικού (060) με κατεύθυνση προς Ικαρία εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Άμεση ωστόσο ήταν η επέμβαση του Λιμενικού Σώματος, καθώς στις 04:15 μετέβη στην περιοχή το προαναφερόμενο σκάφος για διαχείριση του περιστατικού και αποτροπή του πλοιαρίου, ενώ, μέχρι τις 07:00 πμ η αποτροπή βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Σχετικά με το περιστατικό του πλοιαρίου της Σάμου και σύμφωνα με ενημέρωση από το ΛΣ θα παραληφθούν τα επιβαίνοντα (150) άτομα από την τουρκική ακτοφυλακή.

Η εν λόγω παραλαβή μετά από συνεννόηση με την τουρκική ακτοφυλακή θα πραγματοποιηθεί κατά ομάδες των είκοσι (20) ατόμων από σκάφη της.

Τελικά, η περισυλλογή ολοκληρώθηκε από την Τουρκική ακτοφυλακή. Περί τα (180) άτομα σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση από το Λιμενικό Σώμα, ενώ ρυμουλκήθηκε και το πλοιάριο και ολοκληρώθηκε η επιχείρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΧΙΟΣ

Μέσα σε μία εβδομάδα 5.970 Τούρκοι επισκέφθηκαν τη Χίο λόγω Μπαϊραμιού, εκ των οποίων οι 1.051 έλαβαν «visa express» από το Τελωνείο. Απόλυτα ικανοποιημένοι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη,...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

Advertisement