Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Ομάδα χωρίς όνομα»: Εκδήλωση με τον Γ. Μητακίδη, «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία του ανθρώπου – Ο ρόλος της Ευρώπης»

Ξεκινά η επιστημονική συνάντηση της «Ομάδα χωρίς όνομα» με τον καθηγητή Γιώργο Μητακίδη, πρώην διευθυντή της Ευρωπαϊκης Επιτροπής ο οποίος θα μιλήσει για το πώς το ρυθμιστικό πλαίσιο, που η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσφατα νομοθέτησε για την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, στοχεύει στο να βάλει την τεχνολογία στην υπηρεσία των πολιτών και της κοινωνίας καθώς και για τον ευρύτερο γεωπολιτικό ρόλο που αυτό μπορεί να παίξει.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) και οι πρόσφατες εξελίξεις της «παραγωγικής» ΤΝ, έχουν ήδη αρχίσει να δείχνουν τις θετικές αλλά και τις αρνητικές δυνητικές επιπτώσεις τους.

Οι θετικές περιλαμβάνουν την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και θεραπειών, νέων εργαλείων εκπαίδευσης και την βελτίωση της ατομικής παραγωγικότητας.

Οι αρνητικές περιλαμβάνουν την διάδοση παραπληροφόρησης, την χειραγώγηση της κοινής γνώμης που αποτελούν απειλές για τη δημοκρατία.

Για να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε το πρώτο παγκοσμίως κανονιστικό πλαίσιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη που περιλαμβάνει μηχανισμό επιβολής των κανόνων του.

Ο Γιώργος Μητακίδης είναι ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στα θέματα αυτά και θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις και προοπτικές.

Τα σεμινάρια αυτά έχουν την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Την συνάντηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Επικεφαλής Υποδιεύθυνσης Διαδικτύου στη ΕΡΤ, Τάσος Οικονόμου.

Τη συνάντηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε είτε με φυσική παρουσία στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. (Χίλλ 3-5, Πλάκα) είτε διαδικτυακά κάνοντας την εγγραφή σας εδώ.

Στην συνέχεια θα σας στείλει το ΖΟΟΜ μια πρόσκληση για εγγραφή. Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και στη συνέχεια θα έχετε τον σύνδεσμο τον οποίο θα ενεργοποιήσετε για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με ένα αμιγώς ηλεκτρικό Avenger, ένα 48V υβριδικό Renegade και ένα Plug-in Hybrid Compass, η Jeep υποστήριξε την μοναδική διοργάνωση off-road τριάθλου που γίνεται...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma με τη κορυφαία άνεση και πρακτικότητα, σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, έχει δικαίως...

Advertisement