Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Google παρουσίασε το Gemini

Η Google ανακοίνωσε τη δημιουργία του Gemini, του «μεγαλύτερου και πιο ικανού μεγάλου γλωσσικού μοντέλου» της μέχρι σήμερα. Το chatbot Bard της εταιρείας θα ενημερώνεται πλέον από μια έκδοση του Gemini και θα είναι διαθέσιμο στα αγγλικά σε περισσότερες από 170 χώρες. Οι προγραμματιστές και οι εταιρικοί πελάτες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Gemini μέσω API την επόμενη εβδομάδα, ενώ μια πιο προηγμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη το επόμενο έτος.

Η Google στοχεύει να πάρει το προβάδισμα στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη από την OpenAI, την κατασκευάστρια εταιρεία του ChatGPT. Η εταιρεία πιστεύει ότι οι δυνατότητες του νέου μοντέλου της ξεπερνούν αυτές του GPT-4.

«Αυτή η νέα εποχή των μοντέλων αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές και μηχανολογικές προσπάθειες που έχουμε αναλάβει ως εταιρεία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σουντάρ Πιτσάι.

Το Gemini είναι ένα «πολυτροπικό» μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που σημαίνει ότι μπορεί να αναλύσει το περιεχόμενο μιας εικόνας και να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις ή να δημιουργήσει μια εικόνα από μια προτροπή κειμένου.

«Με το Gemini είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο όραμά μας να προσφέρουμε τον καλύτερο συνεργάτη τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο», δήλωσε η αντιπρόεδρος και επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας του Google Assistant, Σίσι Χσιάο.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο, το Gemini βελτιώνει την ποιότητα της απόδοσης του Bard, είτε πρόκειται για τη συγγραφή ποίησης είτε για τη συγγραφή κώδικα σε ερωτήματα αγορών ή ερευνητικά έργα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επιδόσεις του Gemini «ξεπέρασαν κατά πολύ» αυτές άλλων μοντέλων τελευταίας τεχνολογίας σε «30 από τα 32 ευρέως χρησιμοποιούμενα ακαδημαϊκά σημεία αναφοράς που χρησιμοποιούνται στην έρευνα και ανάπτυξη γλωσσικών μοντέλων».

Το Gemini θα κυκλοφορήσει σε τρείς εκδόσεις: Ultra, Pro και Nano. Η έκδοση Ultra είναι ένα ευρείας κλίμακας μοντέλο για εξαιρετικά πολύπλοκες εργασίες. Η έκδοση Ultra θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Η έκδοση Pro που είναι ενσωματωμένη στο Bard, έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται ένα ευρύ φάσμα εργασιών. Η έκδοση Nano έχει σχεδιαστεί για εργασίες σε φορητές συσκευές, όπως smartphones.

Όταν θα είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές, η Ultra θα ενημερώνει ένα νέο chatbot, το Bard Advanced. Αν και η εταιρεία δεν το επιβεβαίωσε, το όνομά του υποδηλώνει ότι το Advanced θα μπορούσε να είναι η απάντηση της Google στο ChatGPT Plus, ένα συνδρομητικό προϊόν.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με την Google, το Gemini θα αρχίσει να ενημερώνει και άλλα προϊόντα της εταιρείας, ξεκινώντας από την αναζήτηση, το Chrome, τις διαφημίσεις και τις εφαρμογές παραγωγικότητας.

ΠΗΓΗ: France24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ στις 11.00 Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου «Δεν ήμουν η συγγραφέας που μάζεψε πληροφορίες από ιστορικά γεγονότα που είχαν γράψει άλλοι, αλλά τα έζησα στο πετσί μου…» ...

ΧΙΟΣ

Συνέχεια προβολών με μια υπέροχη ταινία – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/02/2024  στο ΟΜΗΡΕΙΟ Π.Κ.Δ.Χ.  και ΩΡΑ 20:30 Περασμένες ζωές (Past lives) Δραματική/ Η.Π.Α. & Κορέα/ 2023/...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μετράμε αντίστροφα για το τέλος και της παράτασης για τα τέλη κυκλοφορίας του 2024, κι αν ψάχνεις τη λύση για να ξεμπερδέψεις με δόσεις...

Advertisement