Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η CIA αναπτύσσει ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης

Η CIA αναπτύσσει το δικό της chatbot τεχνητής νοημοσύνης που θα μοιάζει αρκετά με το εξαιρετικά δημοφιλές ChatGPT. Το chatbot θα εκπαιδευτεί σε δημόσια διαθέσιμα δεδομένα, έτσι ώστε οι μυστικοί πράκτορες να μπορούν να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των πληροφοριών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg.

Το Bloomberg αναφέρει πως η CIA συνεργάζεται με άλλες υπηρεσίες πληροφοριών για τη δημιουργία του chatbot. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Open Source Enterprise της CIA, Ράντι Νίξον, το chatbot θα είναι έτοιμο σύντομα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Νίξον αναφέρθηκε στην τρέχουσα φάση της τεχνολογίας.

«Περάσαμε από τις εφημερίδες και την τηλεόραση, στα μεγάλα δεδομένα και αυτό συνεχίζεται», είπε. «Πρέπει να βρούμε τις βελόνες στο σωρό με τα άχυρα», πρόσθεσε.

Αξιοποιώντας τα ευρέως αναγνωρισμένα προγράμματα συλλογής δεδομένων που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, ο Νίξον εξήγησε ότι το chatbot θα επιτρέψει στους αξιωματικούς να αναλύουν τεράστιους όγκους δεδομένων.

«Η κλίμακα αυτών που συλλέγουμε έχει αυξηθεί αστρονομικά τα τελευταία 80 και πλέον χρόνια, σε τέτοιο βαθμό που αυτό θα μπορούσε να είναι αποθαρρυντικό και μερικές φορές άχρηστο για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Νίξον. «Η συλλογή μας θα συνεχίσει να αυξάνεται χωρίς περιορισμούς πέραν του πόσο κοστίζουν», πρόσθεσε.

Ωστόσο δεν είναι σαφές πόσο απεριόριστες θα είναι οι δυνατότητες της CIA. Αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες -συμπεριλαμβανομένης της CIA- έχουν υπερβεί τα νομικά τους όρια όσον αφορά την ποσότητα και το είδος των πληροφοριών που συλλέγουν από τους πολίτες. Ο Νίξον υποστήριξε ότι το νέο εργαλείο θα συμμορφωθεί με τους αμερικανικούς νόμους περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Ωστόσο δεν είπε πώς θα προστατεύεται από τη διαρροή πληροφοριών.

ΠΗΓΗ: Decrypt

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement