Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Βρετανία: Άνοιξε η πρώτη μονάδα καλλιέργειας ζωικού λίπους

Η Hoxton Farms, μια νεοσύστατη εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα το Λονδίνο, εγκαινίασε σήμερα (22/09) την πρώτη πιλοτική μονάδα παραγωγής καλλιεργούμενου ζωικού λίπους, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2020, συνδυάζει την κυτταρική βιολογία και τη μαθηματική μοντελοποίηση για την παραγωγή καλλιεργημένου λίπους από βλαστοκύτταρα χοίρων και αγελάδων, το οποίο προορίζεται για την καλλιέργεια κρέατος φυτικής προέλευσης. Απευθύνεται σε προμηθευτές συστατικών τροφίμων, διανομείς και κατασκευαστές εναλλακτικών προϊόντων κρέατος.

Σύμφωνα με τη νεοσύστατη εταιρεία, η βελτιστοποιημένη γεύση δεν είναι το μοναδικό της πλεονέκτημα. Το καλλιεργημένο λίπος απαιτεί επίσης λιγότερο νερό, γη και ενέργεια από την εντατική γεωργία και όλα αυτά χωρίς να βλάπτει τα ζώα.

«Δεν είναι μυστικό ότι η παραδοσιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά οι καταναλωτές απογοητεύονται όταν αναζητούν ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε ο Μαξ Τζαμίλι, συνιδρυτής της Hoxton Farms.

«Καθώς όμως οι άνθρωποι μειώνουν την κατανάλωση κρέατος λόγω ανησυχιών για την υγεία, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ή την ευημερία των ζώων, η flexitarian διατροφή (ημι-χορτοφαγική διατροφή) γνωρίζει μεγάλη άνθιση», πρόσθεσε.

Το καλλιεργούμενο ζωικό λίπος είναι «το συστατικό που λείπει», σύμφωνα με τον Τζαμίλι.

Τώρα, η εταιρεία σκοπεύει να προωθήσει την έρευνα, να αναπτύξει πρωτότυπα και να επεκτείνει την παραγωγή. Συγκεκριμένα, η ομάδα αναμένει να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα σε 10 τόνους καλλιεργούμενου λίπους ετησίως.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει επίσης ένα εργαστήριο όπου η Hoxton Farms θα κατασκευάζει τους δικούς της βιοαντιδραστήρες, σχεδιασμένους για την ενίσχυση της ανάπτυξης των λιποκυττάρων. Εν τω μεταξύ, ο πρόσθετος χώρος μπορεί να βοηθήσει στην υλοποίηση της αύξησης των εργαζομένων από 40 σε 100 άτομα.

«Φέρνοντας την κυτταρική γεωργία στην πόλη σε ευρύτερη κλίμακα και όχι σε ένα απομακρυσμένο επιχειρηματικό πάρκο, βρισκόμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο για να βρούμε τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους επενδυτές και το ταλέντο που χρειαζόμαστε και να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση για το καλλιεργούμενο λίπος σε μια αγορά που έχει δείξει ότι είναι έτοιμη για εναλλακτικές λύσεις κρέατος», δήλωσε ο συνιδρυτής της εταιρειας Εντ Στιλ.

ΠΗΓΗ: TNW

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Αναβάλλονται τα εγκαίνια του “Πλεκτού Χωριού” και μεταφέρονται την επόμενη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00, στο Πάρκο Μίχαλου – Πλατεία Φατούρου Θυμιανών. Ευχόμαστε την...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Κάμπου Χίου μετά την αναγγελία της απρόσμενα θλιβερής είδησης του θανάτου του συναδέλφου Χαράλαμπου Φαρδή, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει...

ΧΙΟΣ

Έτοιμη για τις Βρυξέλλες είναι η Χιώτισσα Αργυρώ Κουτσουράδη, αγρότισσα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, με αφορμή την ανάδειξή της ως «Νέος Αγρότης της Χρονιάς...

ΧΙΟΣ

Συλλυπητήριο μήνυμα ΠΕΣ-AEN Χίου Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ο θάνατος του 25 χρόνου Ηλία, Γ’ Μηχανικού από τα Καρδάμυλα,  ο οποίος...

Advertisement