Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στολή εικονικής πραγματικότητας επιχειρεί να κάνει το metaverse εμπειρία για όλο το σώμα (video)

Μια ολόσωμη στολή εικονικής πραγματικότητας, πλήρης με μαλακούς ρομποτικούς μύες, θα μπορούσε σύντομα να απογειώσει την εμπειρία VR, ή να βοηθήσει τους σκηνοθέτες να χαρτογραφήσουν την κίνηση ενός ηθοποιού, ή ακόμη και να βοηθήσει έναν ασθενή που πάσχει από Πάρκινσον να συνεχίσει να περπατάει, σύμφωνα με τους προγραμματιστές της.

Το Meta Suit είναι ουσιαστικά ένα κοστούμι που είναι κατασκευασμένο με τεχνητούς μύες και που μας επιτρέπει να έχουμε μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με την εικονική πραγματικότητα“, δήλωσε στο Reuters ο Max Eberlein, επικεφαλής του έργου στο ETH Zurich, το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας.

Το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους μύες για να μετρήσουμε τις κινήσεις των ανθρώπων χωρίς οπτικές ενδείξεις, δηλαδή χωρίς τη χρήση συστημάτων κάμερας“, δήλωσε ο Eberlein.

Ο κύριος στόχος του έργου ήταν να δημιουργηθεί ένα κοστούμι απαλό στην υφή, ελαφρύ, με φυσική αίσθηση που θα επιτρέπει στους χρήστες να κινούνται και να αλληλεπιδρούν μέσα σε περιβάλλοντα VR, όπως να νιώθουν ένα πουλί να προσγειώνεται στο χέρι τους, ενώ παράλληλα θα ξεπερνά πολλά από τα μειονεκτήματα των συστημάτων καταγραφής κίνησης που βασίζονται στην όραση και των φορητών συσκευών.

Είναι καταπληκτικό“, δήλωσε ο Eberlein. “Θα μπορούσατε να βρίσκεστε στον Άρη και να αισθάνεστε κάτι και να το αισθάνεστε αληθινό“.

Ο πυρήνας της τεχνολογίας είναι οι μύες, που ονομάζονται υδραυλικά ενισχυμένοι αυτοθεραπευόμενοι ηλεκτροστατικοί ενεργοποιητές, οι οποίοι είναι παρόμοιοι με μια σακούλα με φερμουάρ που μπορεί να διαστέλλεται ή να συστέλλεται με τη βοήθεια ενός μικρού φορτίου ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα σύστημα που να μοιάζει περισσότερο με το ανθρώπινο σώμα, παρά με τα μέταλλα και τα μοτέρ που συνήθως συνδέονται με έναν εξωσκελετό ή τη ρομποτική.

Η λύση τους είναι μια στολή που μπορεί να κινείται με σήματα που στέλνονται σε αυτήν, ή μπορεί να στέλνει τα σήματα, καταγράφοντας ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο κινείται από τον χρήστη.

Οι πιθανές εφαρμογές της τεχνολογίας περιλαμβάνουν συστήματα παρακολούθησης της κίνησης για ταινίες και κινούμενα σχέδια, επανεκκίνηση της παγωμένης βάδισης -ένα σύμπτωμα της νόσου Πάρκινσον που απαιτεί μια προτροπή για να βοηθήσει τον ασθενή να κινηθεί- και ένα πλήθος δυνατοτήτων για παιχνίδια ή ευεξία.

Πηγή: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement