Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ανάβαση Ορειβατικών Συλλόγων στα Γεράνεια Όρη ενάντια στα αιολικά πάρκα

Με στόχο την ανάδειξη της αξίας του φυσικού περιβάλλοντος και την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών, δύο ορειβατικοί σύλλογοι της Κορίνθου και του Λουτρακίου, διοργανώνουν ανάβαση στα Γεράνεια Όρη την Κυριακή 11 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου: «Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στη ανεξέλεγκτη καταστροφή των βουνών που γίνεται με το μανδύα της “πράσινης” ενέργειας !
Το βουνό μας έχει συρρικνωθεί επικίνδυνα από τις φωτιές τα τελευταία χρόνια και οποιοδήποτε σχέδιο για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών θα αφανίσει το λιγοστό αλλά πολύ σημαντικό πνεύμονα πρασίνου!
Στα Γεράνεια απαντούν τα ενδημικά είδη φυτών Centaurea megarensis και Stachys spruneri Αποτελεί προστατευόμενη περιοχή του Natura 2000 , αλλά το νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί δεν εξαιρεί πια τις περιοχές Natura από τέτοιους είδους εκμεταλλεύσεις!
Να είστε όλοι εκεί!».

Από την πλευρά του ο ΕΟΣ Κορίνθου ανακοίνωσε: «Ο Σύλλογος μας και ο ΕΟΣ Λουτρακίου συνδιοργανώνουν, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, ανάβαση στην κορυφή ¨Πίντιζα¨ των Γερανείων, με σκοπό την διαμαρτυρία ενάντια στην απειλούμενη εγκατάσταση 124 ανεμογεννητριών στο βουνό.

Η έναρξη της πορείας θα γίνει από το χωριό Πίσια, στα 650 μ.,(όπου θα φτάσουμε με μισθωμένο λεωφορείο) στις 09:00.

ΒΔ.:Α Ω.Π.: 1,5

Αναχώρηση από τα Περιβολάκια στις 07:30

Κόστος εξόρμησης 5€

Δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης:

Παναγιώτη Νικολόπουλο τηλ.694 563 5573

Μαρία Χατζηγεωργίου 694 083 9160

ή στο τηλ. του Συλλόγου 27410-29970 (Τετάρτη και Παρασκευή από ώρα 20:00 έως 22:00

•Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, μπατόν, ισοθερμικό – αντιϊδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό ( π.χ. σνακ, μπάρες, παστέλια).

•Στην παραπάνω εξόρμηση μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του Συλλόγου μας ή όχι.

•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.

•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.

•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement